DANAS NASTAVAK SUĐENJA BELIVUKOVOJ EKIPI Lalić otkriva nove stravične detalje iz kuće smrti u Ritopeku!
Foto: Alo ilustracija M.J.

Suđenje Veljku Belivuku i njegovoj ekipi, koja se tereti za više krivičnih dela, među kojima su i brutalna ubistva, nastavlja se danas pred Specijalnim sudom u Beogradu!

Suđenje počinje u 9.30 sati, a kako saznajemo, svedok okrivljeni Srđan Lalić trebalo bi da nastavi sa svojim izlaganjem. Takođe, ovog puta trebalo bi da odgovara i na pitanja advokata branilaca optuženih.

U nastavku se očekuje ispitivanje i ostalih svedoka okrivljenih Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića.

Na prošlom ročištu Lalić je izneo šokantne detalje u vezi ove krvoločne grupe. Dao je detaljan opis klanice, ali i tranžiranja njihovih žrtava.

Upitan koliko je vremenski bilo potrebno da istranžiraju i samelju telo, zbog čega su to činili i ko je to osmislio, a on je hladnokrvno odgovarao na sva pitanja.

- Prvi put sam to video kada je ubijen Goran Veličković Goksi i proces je veoma jednostavan. Sve je trajalo od sat vremena, sat i po do dva, osim ako nekad zbog mašine za mlevenje traje do dva i po. Uglavnom je jedna osoba odvajala sekirom telo od glave, u slučaju Goksija to je bio Belivuk. On je baratao sekirom, odvajao je glavu, stopala, šake. Druga osoba je pravila vođice po telu, da lakše mogu da se telo i udovi  razdvoje. Tada su to radili Miloš Budimir i Janković. Zatim su nožem otvarali trup i vadili organe koje su odlagali u džak  - kazao je Lalić, a zatim dodao najstravičnije detalje.

Foto: Alo.rs

 

- Zatim su sekirom usitnjavani torzo i glava. Glavu su ustinjavali sekirom, a pre toga se skidala koža i kosa sa glave, da dlaka ne bi zaustavljala mašinu. Celo telo se usitnjavalo na parčiće 20 puta 20 centimetara i provlačilo se kroz mašinu za mlevenje mesa, dok sadržaj ne postane želatinasto vodenast. Sve se odlagalo u džakove, kako ne bi sadržaj iscureo u garažu. Na identičan način su se ubijale sve žrtve, razlika je možda eventualno u trajanju - istakao je Lalić.

Foto: Alo.rs

 

Na pitanje ko je doneo odluku u grupi da se žrtve ubijaju na takav način, Lalić je kazao Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji su osmislili ceo taj sistem i nabavili mašinu za mlevenje mesa. Istakao je da su, takođe, osmislili da se žrtve fotografišu i šalju „škaljarcima“, kao način zastrašivanja i kako bi im pokazali da su oni još brutalniji od njih. Takođe, kada je Lalić upitan da li se i on fotografisao sa nekom žrtvom, napravio je pauzu i klimao glavom, želeći da pokaže da se kaje, iako se na njoj bolesno cerio dok je držao glavu žrtve.

- Razlog fotografisanja... nisam ja inicirao. Budimir je fotografisao  valjda da fascinira Miljkovića koji nije bio tu.  Fotografisani smo Belivuk i ja s Veličkovićem, koji je još bio tada živ. Te fotografije su bile instrument širenja straha. Slali smo „škaljarcima“ preko Skaja uz opciju da kad otvore sliku, ona onda nestane i tako nema dokaza - prisećao se svedok okrivljeni.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

Komentari (0)

Loading