ČAS FUDBALA! Italija deklasirala Tursku na otvaranju Evropskog prvenstva!
EPA-EFE/Alberto Lingria

Bio je ovo čas fudbala koji su "azuri" očitali Turcima, pred oko 16.000 gledalaca na stadionu "Olimpiko" u Rimu.

Prvo poluvreme je bilo prilično nesadržajno, naročito kada je u pitanju reprezentacija Tursk koja je izgledala prilično bezidejno. 

O igri Turske dovoljno govori podatak da nisu uputili nijedan šut ka golu rivala.

 

Prvih 45 minuta su obeležile i neke diskutabilne sudijske odluke. Italijani su u nekoliko navrata tražili penal, ali je sudija Dani Makeli samo odmahivao glavom. 

Najbolju priliku za Italiju propustio je Kjelini u 22. minutu, kada je posle kornera njegov udarac glavom sjajno zaustavio Čakir. 

U nastavku je Italija zaigrala još konkretnije, a do vođstva su došli u 53. minutu kada je Merih Demiral u želji da spreči da lopta stigne na drugu stativu nespretno reagovao i poslao je u sopstvenu mrežu.

U 66. minutu Imobile je duplirao vođstvo svoje reprezentacije. On je iskoristio odbitak nakon šuta Spinacole i postigao prvi gol za Italiju na velikim takmičenjima.

Tačku na meč stavio je Lorenco Insinje u 79. minutu, posle velike greške golmana Čakira.

Drugi meč ove grupe odigraće Vels i Švajcarska u Bakuu, u subotu od 15.00.

Turska - Italija 0:3 (0:0)

Strelci: Demiral autogol u 53, Imobile 66, Insinje 79.

Stadion: Olimpiko, Rim

Sudija: D. Makeli, Holandija

Turska: Čakir, Čelik, Demiral, Sojundžu, Meraš, Jokušlu (od 65. Kaveči), Tufan, Jazići (od 46. Under), Čalhanoglu, Karaman (od 76. Dervišoglu), Burak Jilmaz

Italija: Donaruma, Kjelini, Spinacola, Bonući, Florenci (od 46. Di Lorenco), Lokateli (od 73. Kristante), Žoržinjo, Barela, Berardi (od 85. Bernardeski), Insinje (od 80. Kjeza), Imobile (od 80. Beloti).

Kraaaj! Italija je pobedila Tursku 3:0 na otvaranju Evropskog prvenstva!

90. minut - Igraće se još tri minuta.

88. minut - Prvi žuti karton na Evropskom prvenstvu. Zaradio ga je Sojundžu zbog laktanja.

80. minut - Iz igre izlaze strelac i asistent (Insinje i Imobile), na terenu su Kjeza i Beloti.

79. minut - Gooool! Italija vodi 3:0! Strelac je Lorenco Insinje! Italija pogotkom Insinjea sve rešava, ako je uopšte i bilo neke dileme nakon drugog pogotka. Lepo ga je proigrao Imobile, a napadač Napolija pogodio malo iskosa u dalji ugao...

73. minut - Izlazi Lokateli, na terenu je Kristante.

71. minut - Italijani u potpunosti kontrolišu utakmicu, Turska bezidejna.

66. minut - Gooool! Italija vodi 2:0, strelac je Imobile! 
Spinacola je prihvatio centaršut sa desne strane, šutirao, Čakir odbranio, a onda Imobile, smešta loptu u mrežu.

 

 

65. minut - Nova izmena u Turskoj. Kaveči je ušao umesto Jokušlua.

58. minut - Novi dobar pokušaj Italijana, Čakir brani i lopta odlazi u korner.

53. minut - Gooool! Italija vodi posle autogola Demirala! Domeniko Berardi napucao je Demirala u grudi i lopta se odbila u mrežu. Prvi gol na Evropskom prvenstvu!

 

 

51. minut - Prvi dobar napad Turske na meču. Čengiz Under je istrčao kontru, ali je njegov udarac zaustavio Donaruma, uz pomoć Spinacole.

46. minut - Počinje drugo poluvreme. Prva promena kod Italije: Di Lorenco zamenio Florencija. Kod Turske je Under ušao umesto Jazičija.

Poluvreme - Italijani su bili bolji u prvih 45 minuta, Turci deluju potpuno nezainteresovano, ali golova nema. Neverovatno da Turska nije uputila šut ka golu Donarume.

45. minut - Centaršut Spinacole završio je na ruci Čeliku. Italijani su opet tražili penal, ali Makeli ne pokazuje na belu tačku.

43. minut - Pritisak "azura" i dalje traje, a novi udarac ka golu Čakira uputio je Imobile, pored trojice protivničkih igrača.

37. minut - Šut Insinjea pravo u Čakira.

33. minut - Novi dobar napad Italijana, ali šut glavom Imobilea završava pored stative.

28. minut - Opet nešto mirniji period igre. 

22. minut - Dobar korner Italije, posle kojeg je Kjelini šutirao glavom, malo je nedostajalo da "azuri" povedu. Istakao se golman Turske Čakir sjajnom odbranom.

21. minut - Imobile je pogodio Sujundžua u ruku! Traže Azuri penal u 21. minutu, ali nema reakcije iz VAR sobe.

18. minut - Najbolja prilika na meču, ali je neprecizan bio Lorenco Insinje.

12. minut - Evo prvog opasnog napada Turaka, po desnom boku je probio Burak Jilmaz, centrirao je na drugu stativu, ali tamo Čalhanoglu pravi faul.

10. minut - Oprezni i jedni i drugi. 

6. minut - Očekivano, Azuri kontrolišu posed sve vreme, dok se Turci organizovano brane sa svim igračima na svojoj polovini.

3. minut - Prva prililka na meču! Domaniko Berardi je uspeo da stigne jednu tešku loptu, vratio je na vrh peterca, ali Imobile gađa spoljni deo mreže.

21.00 - Utakmica je počela!

20.56 - Svečana ceremonija završena, meč uskoro počinje

 

 

20.52 - Ceremonija otvaranja

 

 

20.45 - Turska je takođe podigla nivo svoje igre, selektor Šenol Guneš na raspolaganju ima vrlo čvrstu i organizovanu ekipu, koja može da predstavlja problem svakoj velikoj selekciji na Evropskom prvenstvu. Turci su poslednji put izgubili u novembru prošle godine od Mađarske u Ligi nacija (0:2), dok su na poslednjih šest mečeva ostvarili četiri pobede i dva remija.

20.28 - Publika konačno na rimskom Olimpiku. Prvi put od marta prošle godine stolice na hramu fudbala u Večnom gradu neće biti prazne. Očekuje se da će se na tribinama naći oko 16.000 posetilaca.

19.59 - Selektor "azura" Roberto Manćini je pre nekoliko nedelja potpisao novi ugovor sa FS Italije i ostaće na klupi do 2026. godine, što znači da će proći kroz dva ciklusa za EURO i za Mundijal.

19.45 - U grupi A se pored Italije i Turske nalaze još Vels i Švajcarska.

19.38 - Poslednji duel dve reprezentacije na velikom takmičenju bio je 2000. godine, kada su 2:1 slavili "azuri".

 

 

19.34 - Italija slovi za jednog od favorita na Evropskom prvenstvu, mada im je od titule na Mundijalu 2006. najveći uspeh jedno polfinale EP 2012.

19.30 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču između Italije i Turske kojim zvanično počinje Evropsko prvenstvo u fudbalu. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Rima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading