Banka u Srbiji promenila ime, sada posluje pod novim imenom
Shutterstock

 

Opportunity banka menja poslovno ime i od danas posluje pod imenom 3 banka, saopšteno je iz ove banke.

Nakon prošlogodišnje promene vlasničke strukture, rukovodstvo banke je donelo stratešku odluku o promeni imena ove finansijske institucije.

- Ime 3 banka je jedinstveno, prepoznatljivo i implicira tri strateška cilja banke: pozitivan uticaj na ljude, na planetu i na ekonomski prosperitet. Banka realizuje svoje aktivnosti na način koji sva tri cilja drži u balansu i ostvarenje jednog cilja ne sme ugrožavati druga dva. Uz novo ime, kreirali smo i novi logo, koji sa svojim jednostavnim geometrijskim oblicima i isprepletenim linijama, predstavlja drvo sa tri grane tj. cilja banke a ujedno asocira na posvećenost održivosti i očuvanju prirodne sredine - rekao je povodom promene imena banke Vladimir Vukotić, predsednik Izvršnog odbora, prenosi eKapija.

Podsetimo, prošle godine su, uz mikrofinansijsku mrežu Opportunity international, u vlasničku strukturu ove banke ušli UmweltBank i GLS banka iz Nemačke zajedno sa Triodos Investment Management investicionom divizijom Triodos banke iz Holandije.

Sva četiri glavna akcionara su članovi Globalne alijanse banaka s vrednostima (GABV), nezavisnog udruženja banaka koje imaju zajedničku misiju da svojim finansiranjem podstiču isključivo pozitivne ekonomske i socijalne promene, kao i očuvanje životne sredine.

Komentari (0)

Loading