NAJBRŽI NAČIN ZA DETOKSIKACIJU Čim ustanete trljajte dlanovima lice, vrat i uši
Foto: Shutterstock

Zdrava ishrana i više voća i povrća je ono što će vam savetovati svaki lekar i dijetetičar, a ovo su i recepti za lepotu. Međutim, ono što često ostaje zanemareno su mali rituali detoksikacije za koje nekako „nikada nemamo dovoljno vremena“.

Ove rituale treba da primenjujemo dugoročno i dosledno. Zato što je upornost i redovnost u zdravim ritualima ono što raduje telo. Donosimo vam 5 stvari koje treba da radite svakog jutra.

Trljajte dlanovima lice, vrat i uši

Energetsko buđenje je nešto čemu ne pridajemo značaj jer žurimo na zvuk alarma i uvek brinemo da ćemo zakasniti. Promeni to. Čim se probudite, možete lagano trljati dlan o dlan da ih malo protresete i zagrejete. Zatim nežno protrljajte lice, nekoliko puta pređite vrhovima prstiju preko obrva, pa nastavite dlanovima od brade do ušiju, preko obraza i zatim protrljajte spoljašnji deo ušne resice.

Popijte mlak napitak po svom izboru
 

Mnogi vole da popiju čašu mlake vode sa limunovim sokom, dok drugi to ne vole i piju na silu. Slušajte svoje telo i izaberite čaj, biljno mleko ili proteinski napitak, ali pazite da bude mlak i pijte polako.

Očistite telo pre oblačenja

Najbolje je koristiti meku četku od prirodnog materijala. Ovo ne mora da traje predugo, ali je važno da se koža stimuliše, a cirkulacija krvi i limfe podstakne.

Šetajte napolju najmanje 10 minuta

Ako imate kuću sa dvorištem, verovatno ćete ovo vreme iskoristiti da nešto uradite, možda raširite ili sakupite veš, donesete nešto iz bašte ili se igrate sa kućnim ljubimcima. Pokušajte da se krećete što je više moguće, svesno se savijte malo jače, istegnite se još malo, trčite malo brže.

Ako nemate dvorište, izađite na terasu i uradite neke vežbe istezanja. Ako nemate terasu, otvorite širok prozor, najbolje onaj na suncu, i udahnite duboko uz lagane vežbe.
 

Nemojte jesti dok ne ogladnite

Mnogi ističu važnost jutarnjeg obroka, ali doručak treba da bude u vreme koje najbolje odgovara vašem telu. Najbolje bi bilo da obavite jutarnji toalet i tek onda doručkujete. Takođe, izaberite obavezno voće ili povrće.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading