SUNCE JE SVE JAČA: Kako se pravilno nanosi krema sa SPF faktorom za lice
Foto: Shutterstock

Krema za sunčanje može zaštititi vašu kožu od raka kože i preranog starenja. Međutim, nije tako efikasna ako se ne primeni pravilno. Pratite ove savete dermatologa kada nanosite kremu za sunčanje:

Izaberite kremu za sunčanje koja ima SPF faktor od 30 ili više, vodootporna je i pokriva širok spektar, što znači da vas štiti od UVA i UVB zraka.

Nanesite kremu za sunčanje pre izlaska napolje. Potrebno je oko15 minuta da vaša koža upije kremu za sunčanje i zaštiti vas. Ako sačekate da se nađete na suncu da nanesete kremu za sunčanje, vaša koža je određeno vreme nezaštićena i može izgoreti.

Koristite dovoljno kreme za sunčanje. Za lice je potrebna količina dužine dva prsta. Temeljno utrljajte kremu za sunčanje u kožu. Setite se vrata i ušiju.

Da biste zaštitili usne, nanesite balzam za usne sa SPF od najmanje 15.

Da biste ostali zaštićeni kada ste na otvorenom, ponovo nanesite kremu za sunčanje svaka dva sata ili odmah nakon plivanja ili znojenja. Vaša koža je izložena sunčevim štetnim UV zracima svaki put kada izađete napolje, čak i po oblačnim danima i zimi. Dakle, bez obzira da li ste na moru ili u jesenjoj šetnji u svom komšiluku, ne zaboravite da koristite kremu za sunčanje. 
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading