VREME JE DA PROMENITE NAVIKE: Zbog ovih grešaka u ishrani imate celulit
Foto: Shutterstock

Do celulita dovode sledeće promene u telu, koje su posledica loše ishrane:

Gomilanje masnih naslaga.


Visok nivo šećera u krvi, koji se kasnije skladišti u obliku masnih naslaga.

Prevelike količine estrogena u organizmu, koji opet unosimo hranom. Kada je nivo ovog hormona prevelik, iscrpljuje se nadbrubežna žlezda (adrenalna) i nastaje adrenalni umor i gomila celulit. Višak estrogena često je prepoznatljiv na telu žene baš po gomilanju sala na struku i bokovima.

Ako imate celulit, velika je verovatnoća da se vaša ishrana sastoji pretežno od ovih namirnica, koje doprinose njegovom stvaranju, a koje treba momentalno da uklonite sa svog tanjira.  

Previše loših napitaka. Tu spadaju kafa, alkohol, gazirani sokovi koji opterećuju nadbubrežnu žlezdu. Osim toga, tu su i voćni sokovi, koji su prividno zdrava opcija, ali često sadrže previše dodatnog šećera.

Transmasti . Ovo je ona loša vrsta masti, nepoželjna u našoj ishrani , jer se odmah gomila kao masno tkivo.
Slatkiši i šećer u svim oblicima koji se gomila u krvi, a koje telo posle pretvara u masne naslage.

Previše soli, konkretno natrijuma koji vezuje za sebe molekule vode, što dovodi do zadržavanja tečnosti u organizmu i veće vidljivosti celulita

Testenine i hleb od belog brašna koji deluju skoro isto kao slatkiši i šećer. Iako je poželjno, ne morate ih se sasvim odreći, ali ako ih jedete,neka to bude ujutru.

Masno meso, poput slanine, masnije piletine ili kožice, a posebno mesne prerarđevine koje su pored masnoća preterano bogate konzervansivma, aditivima, pune soli i sojinih dodataka u kojima ima dosta estrogena.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading