ZA RADOST I HARMONIJU: Najsrećnije boje za uređenje doma u ovoj godini
Foto: Freepik

Stručnjaci za feng šui su saglasni u stavu da je najsrećnija boja za 2023. godinu šumsko zelena, ali dodaju da su i crvena, ružičasta i plava nijanse koje definitivno treba forsirati. Veruje se da ove boje privlače pozitivnu energiju i sreću, te da pomažu da u uspostavljanju savršenog balansa - kako u domu, tako i u svakodnevnim aktivnostima.

Zelena

Veruje se da donosi sreću, prosperitet i obilje i često se koristi u feng šuiju da privuče ove kvalitete u prostor. Zelena je takođe povezana sa zdravljem i lečenjem i smatra se da podmlađuje um i telo. Ova svestrana boja se može koristiti na mnogo različitih načina. Na primer, možete koristiti zelene biljke ili druge prirodne elemente, kao što su drvo ili kamen, da unesete energiju prirode u svoj prostor. Takođe možete da koristite zelene dodatke, kao što su jastuci, zavese ili umetnička dela, da dodate blještavilo boja i unesete osećaj vitalnosti i rasta.

Ružičasta

Veruje se da privlači ljubav, harmoniju i pozitivne odnose i često se koristi u feng šuiju za stvaranje okruženja punog ljubavi i podrške. Povezana je i sa ženstvenošću i romantikom i smatra se da pojačava osećanja nežnosti i naklonosti. U feng šuiju, ružičasta može poboljšati energiju ljubavi i saosećanja u prostoru. Na primer, možete da koristite ružičasto cveće, kristale ili sveće da biste stvorili romantičnu i nežnu atmosferu.

Crvena

U pitanju je živahna boja za koju se smatra da ima stimulativni i energizirajući efekat na um i telo. Veruje se da privlači sreću i prosperitet i često se koristi u feng šuiju za povećanje bogatstva i izobilja. Možete koristiti crvene kristale, sveće ili amajlije za privlačenje sreće i bogatstva.

Plava

Smatra se da ima opuštajući i osvežavajući efekat na um i telo. Veruje se da promoviše jasno razmišljanje i komunikaciju i često se koristi u feng šuiju za poboljšanje znanja i samoizražavanja. Plava je povezana sa poverenjem, lojalnošću i istinom i smatra se da pojačava osećanja iskrenosti i otvorenosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading