Iskoristite sastojke iz vaše kuhinje: Napravite sredstvo za skidanje šminke
Foto: Shutterstock

Dešava se da zaboravimo na higijenu koja nije lična, pa tako ponekad zapostavimo, recimo, četkice za šminkanje. 

To je, naravno, nedopustivo iz mnogo razloga, a prvenstveno zato što četkice koje ne čistite redovno mogu da naškode licu. 

Osim toga, održavanje pribora čistim produžava i njegovo trajanje, što može da bude posebno važno onima koji kupuju skuplje četke izrađene od kvalitetnih materijala. 

Keti Vels je podelila nekoliko saveta za održavanje četkica za šminkanje. 

- Moje mišljenje je da učestalost čišćenja četkica prvenstveno zavisi od toga koliko se pribor često koristi i koliko različitih proizvoda se nanosi njime. Svoj pribor čistim svake nedelje, ili svake druge - napisala je Keti. 

Takođe je otkrila svoj jednostavan recept za prirodno sredstvo za čišćenje četkica, u koje stavlja šoljicu i po destilovane vode, 2 kašike votke, 2 kašičice tvrdog sapuna, 20 kapi eteričnog ulja čajevca i malo bademovog ulja, ako je reč o četkicama sa prirodnom dlakom. 

Sastojke dobro pomeša, a kada čisti četkice, u činiju sipa manju količinu, a zatim uroni četkice i njima pravi pokrete kao da boji zid. Nakon toga ih dobro ispere u tečnoj vodi i pusti ih da se osuše. 

"Neko za čišćenje četkica koristi sapun i vodu, a neko sredstva za čišćenje na bazi alkohola. Smatram da sapun ne može do kraja odstraniti sve nečistoće, a mnoga sredstva na bazi alkohola deluju toksično", kaže Keti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading