Da bude sjajna i negovana: Kako da zaštitite kosu tokom spavanja?
Foto: Shutterstock

Način na koji se brinete o vlasima pre i tokom spavanja igra važnu ulogu u zdravlju i kvalitetu kose.

U nastavku saznajte šta bi trebalo da radite tokom spavanja, a šta nikako ne:

Koristite satensku ili svilenu jastučnicu

Verovatno ne čitate prvi put da jastučnica od svile može da promeni vašu kosu. Kada je reč o kvalitetu jastučnice, činjenica je da su pamučne grublje teksture i kao rezultat toga, tokom spavanja, usled trenja, izazivaju dodatno habanje poput lomljenja ili kovrdžanja kose. Prelazak na satensku ili svilenu jastučnicu pomaže u smanjenju lomljenja i održava kosu zdravom i mekom.

Očešljajte kosu pre spavanja

Jedan od najjednostavnijih i najlakših načina da zaštitite kosu noću jeste da je očešljate češljem sa širokim zupcima neposredno pre nego što odete u krevet. Na taj način kosa će se lako raspetljavati i ravnomerno raspodeti prirodna ulja od korena do krajeva, što će pomoći da se izbegne lomljenje.

Nemojte čvrsto vezivati kosu gumicama

Ostavite kosu slobodnu i opuštenu tokom spavanja, te izbegavajte da je previše čvrsto vežete trakom. Ako imate dugu kosu (ili jednostavno ne želite da "upropastite" frizuru), možete koristiti satenski/svileni turban za kosu ili umotati svilenim/satenskim šalom noću da biste je zaštitili od kovrdžanja i oštećenja.

Vreme tretmana

U skladu sa vašom rutinom nege kože, u rutini nege kose iskoristite noćne sate za dodatnu negu. Proizvodi sa hidratantnim sastojcima ili proizvodi koji se ne ispiraju, kao što su serumi sa laganom formulom koji možete naneti na suvu kosu, zaštitiće je od kovrdžanja izazvanog trenjem jastučnica ili dehidracije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading