usne
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Dok neki biraju kupovne maske, dobro je znati da ih uspešno možete napraviti i sami. Domaće maske za usne su delotvorne podjednako kao i industrijske, štaviše, u njima vi određujete koji će prirodni sastojak da preovladava. 

Maska za usne od cimeta

Maska sa cimetom je prilično jednostavna, a nije ni mnogo skupa. Koristi se za pilingovanje usana, ali i za blago povećanje. Ono što vam je potrebno od satojaka za ovu masku je jedna kašika maslinovog ulja, kašičica cimeta i jedna mala kašika šećera. Dobro sjedinite sve sastojke, nanesete na usne, blagim masiranjem 5 minuta, a zatim isperete.

Efekat koji ona postiže je višestruk. Poboljšava se cirkulacija i uklanjaju se mrtve ćelije sa površine usana. Mali otok koji nastane nakon nanošenja maske, dovodi upravo do vizuelnog povećanja usana. Cimet ulazi u sitne pore usana i iritira kožu na mestu primene, blago dovodi do peckanja i tako postiže svoj efekat.

Maska za usne od meda

Sigurno ćete na mnogo mesta pročitati koliko maski od meda možete napraviti. Med je generalno divan sastojak za omekšavanje i hidriranje, pa ga tako usne mnogo i vole.

Jednostavnu masku napravićete tako što ćete pomešati malo meda, šećera i ricinusovog ulja.

Ova maska hrani, hidrira i neguje ispucalu kožu usana. Uz sve to, prilično je i slatka, pa je možete i olizati sa usana. Slatko zadovoljstvo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading