Nema ko ih ne voli: Pohovane palačinke
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci
Za palačinke:

  • 200 g brašna
  • 2 jajeta
  • 2 kašike ulja
  • 200 ml mleka
  • 200 ml kisele vode
  • 1 prstohvat soli
  • 1 prstohvat šećera

Za pohovanje:

  • 2 jajeta
  • po potrebi brašna
  • po potrebi prezle

Za nadev:

  • 1 čaša kisele pavlake
  • 100 g rendane salame
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 50 ml kečapa

Priprema

U odgovarajuću posudu staviti jaja i mikserom blago umutiti. Dodati polovinu brašna i mleka i umutiti.

Staviti drugu polovinu brašna, prstohvat soli, prstohvat šećera i ostatak mleka. Mikserom umutiti da nema grudvica od brašna. Dodati kiselu vodu i ulje, zatim kutlačom promešati da se smesa izjednači.

Ostaviti da smesa odstoji 30 minuta. Zatim ispeći palačinke. Kada se malo ohlade, palačinke premazati pavlakom, zatim posuti rendanim kačkavaljem i rendanom salamom i preko staviti malo kečapa.

Malo ka sredini presaviti bočne stranice palačinke, a zatim urolati, kako fil ne bi ispadao.

Zatim svaki palačinku prvo uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle. Pržiti ih na zagrejanom ulju, izvaditi na papirnom ubrusu da upije višak masnoće i poslužiti se.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading