Ovaj deo tela je često zanemaren kada je u pitanju nega: Nekoliko saveta koji će vam pomoći da smanjite i sprečite pojavu bora na vratu
Foto: Shutterstock

"Turkey Neck", kako se obično nazivaju, uobičajen je kolokvijalni izraz za obešenu kožu i bore ispod brade na vratu. Ali, većini ljudi to nije tako smešno kao što zvuči. Ovi nabori na vratu protežu i u prstenu oko vrata, često su nepravilne i čine vrat naboranim. Postoje brojni razlozi zbog kojih nastaju bore na vratu. Koža u ovoj regiji je izrazito tanka, što je čini osetljivijom na suvoću i gubitak elastičnosti od ostalih delova tela. Gubitak kolagena, normalan deo starenja, takođe uzrokuje bore na koži tokom vremena.

Osim toga, tokom nege se često zanemaruje koža na vratu – kako u svakodnevnoj nezi, tako i u zaštiti od sunca. A to naročito dovodi do oštećenja kože, što enormno ubrzava proces starenja.

Kako sprečiti bore na vratu

Pre svega, trebalo bi početi da negujete svoj vrat i dekolte u svakodnevnoj rutini lepote. Za to možete da koristite proizvode koje takođe koristite za negu lica. Ali, postoje i posebni proizvodi za negu tanke kože na vratu. Proizvodi sa sastojcima kao što su kolagen, vitamin C, aloe vera ili hijaluronska kiselina pomažu u održavanju elastičnosti kože i mogu da spreče bore na vratu. Svakako je važna zaštita od sunca koju treba nanositi svaki dan, pa čak i zimi.

Takođe, pravilna ishrana igra veliku ulogu.

Brzu hranu, alkohol i šećer treba konzumirati samo umereno. Obilje svežeg voća i povrća treba biti deo jelovnika. I najvažnije - unosite dovoljnu količinu vode. .Samo oni koji piju dovoljno vod nezaslađenih biljnih čajeva mogu da računaju da će im koža biti dobro hidrirana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading