Katastrofalne greške: Odmah promenite ovo u svom domu, ako ne želite da izgleda staromodno
Foto: Shutterstock

Kako da dom ne izgleda staromodno i dosadno?
Mračna dnevna soba

Dnevna soba je prostor za okupljanje porodice i prijatelja. Obično je to jedna od soba u kojoj provodite najviše vremena. Zato je toliko važno da ova soba bude lako dostupna i privlačna. Trebalo bi najviše da se fokusirate na to da poboljšate prirodno svetlo. U prilog tome idu otvoreni prostori i svetli nameštaj i zidovi.

Zastarele police

Ukoliko volite da čitate, volite i da skupljate knjige. To nekada u manjim prostorima može da izazove problem sa manjkom mesta jer to stvara osećaj zagušenosti. Korišćenje tamnog drveta za police nećete postići željene rezultate, tako da ukoliko imate mnogo knjiga birajte svetlo drvo za police.

Stare i kratke zavese

Ako želite da svom domu date moderan osećaj, izaberite dugačke zavese. Takođe birajte neutralne tonove koji omogućavaju prolazak svetlosti kako biste ulepšali prostoriju.

Loše veštačko osvetljenje

Birajte svetlo koje se može projektovati u različitim delovima sobe. Gledajte da imate više izvora svetlosti, bilo korišćenjem podnih lampi ili postavljanjem stonih lampi po kući.

Tepisi

Tepisi koji prekrivaju pod su prošlost. Treba da budu dizajnirani u skladu sa rasporedom prostora gde želite da ih postavite. Neka budu samo malo veći od proporcija kauča ili trpezarijskog stola.

Dekoracija enterijera

Ne treba preterivati sa dekoracijom. Ograničite sa na ono što vas opisuje, ne moramo po svaku cenu "pretrpavati" svaku kutak raznoraznim detaljima.

Komentari (0)

Loading