Imate suvu kosu? Greška koju pravite tokom pranja vas skupo košta!
Foto: Freepik

Lepa, negovana kose je ukras svake žene, a važno je znati trikove iskusnih frizera zbog kojih nam kosa kada izađemo iz salona izgleda besprekorno.

Iako često kod kuće imamo veoma kvalitetne proizvode za kosu, ne uspevamo da postignemo isti izgled kao što znaju profesionalci. Evo gde gotovo svi grešimo – stavljamo previše šampona za kosu i zaboravljamo jednu veoma važnu stvar da šampon treba nanositi isključivo na vlasište, a nikada na pramenove kose.

Dok šamponirate kosu, lagano masirajte vrh glave minut do dva, pa  potom dobro isperite kosu. Prebrzo izbijanje sebuma, odnosno masnoće na temenu, može biti posledica lošeg ispiranja, pa na to obratite posebnu pažnju. Kako bi se šampon ravnomerno rasporedio kosa mora da bude potpuno mokra.

Šampon treba koristiti u malim količinama i to razređenog sa vodom. Ako stavljate previše šampona možete oštetiti kosu. Bez obzira na to koliko je duga vaša kosa, mera je otprilike veličina metalnog novčića.

Nema potrebe da šamponirate svoju kosu dvaput, preterano šamponiranje uklanja prirodna ulja s našeg vlasišta što uzrokuje perut i iritaciju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading