Trik holivudskih zvezda: Ova pića treba da pijete slamčicom, evo i zašto
Foto: Pixbay


Dobra higijena usne šupljine i pravilna zubna nega počinju još od toga šta i kako unosimo od namirnica.
 

Pića, recimo, s visokim procentom kiselosti kao što su kafa, voćni sokovi ili crveno vino mogu da učine da zubi požute. Da biste smanjili izloženost zuba ovim prirodnim bojama, američki stomatolozi savetuju ispijanje omiljenih napitaka slamčicom.

Holivudskim zvezdama ovaj način ispijanja pića odavno je navika, a to je jedan od najjeftinijih trikova da sačuvate boju i zdravlje zuba, bar malo. Jer slamčica neće učiniti da zubi ne dođu u kontakt sa pićem, ali učiniće da to bude minimalno.

Za blistavo beli osmeh 

Ukoliko niste zadovoljni svojom nijansom zuba umesto profesionalnog izbeljivanja isprobajte jabukovo sirće - jednu supenu kašiku potrebno je rastvoriti u čaši vode. Prvo uzmite manji gutljaj rastvora i njime dobro isperite usta, pa ispljunite. Potom, umočite u čašu četkicu, pa istrljajte zube kao da ih perete pastom. Još malo ispirajte usta tečnošću i na kraju dobro isperite vodom.

Ovaj tretman za izbeljivanje zuba koristite najviše jednom u dva dana, kako ne biste agresivnim trljanjem četkicom oštetili zubnu gleđ.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading