NAPRAVITE TIRAMISU SA JAGODAMA Ovo je osvežavajuća poslastica kojoj nećete odoleti
Foto: Shutterstock

Sastojci:

400 g piškota

500 g maskarpone sira
120 g šećera u prahu
četiri žumanceta
200 ml slatke pavlake
400 g jagoda
2 dl mleka
100 g kakao-praha

Odvojte žumanca od belanaca i žumanca umutite mikserom dodajući šećer u prahu dok ne dobijete blago žutu kremastu masu.

Dodajte joj maskarpone i mutite dok se smesa ne sjedini.

Svaku piškotu kratko potopite u smesu od mleka i desetak izblendiranih jagoda.

Natopljene piškote poređajte u posudu u kojoj ćete pripremati tiramisu.

Preko prvog sloja piškota premažite fil sa sirom, ponovo stavite red piškota i tako dok ne potrošite materijal, ali u poslednji sloj fila dodajte i seckane jagode.

Umutite pavlaku i premažite preko poslednjeg sloja. Tiramisu dekorišite kakaoom u prahu i ostavite dva sata u frižideru da se ohladi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading