ŽESTOKA BORBA ZA DONBAS! Rusko vojska ih dočekuje vatrom, ali "Ukrajina nastavlja da baca vojnike u borbu, ne štedeći ljudstvo" (VIDEO)
Foto: Printscreen

Ruski izvor trvdi da sa Nevske strane, ukrajinske snage već treći dan bacaju u borbu četu za četom sa oklopnim vozilima.

Ruska vojska ih dočekuje vatrom iz MLRS-a (Višecevni lanser raketa), tenkova i minobacača, kako ruski izvor napominje, trpe značajne gubitke, ali komanda Oružanih snaga Ukrajine nastavlja da baca vojnike u borbu, ne štedeći ljudstvo, prenosi Telegram kanal Operacija V.

"Tokom dana bilo je 4 pokušaja proboja, ali su svi zavrešni bezuspešno. Oni trpe zaista velike gubitke, ali nastavljaju da guraju. Izgleda kao da su pod nekakvom drogom“, prenosi Operacija V.

Dodaje se da su 2 bataljonske taktičke grupe Oružanih snaga Ukrajine napale u pravcu naselja Ploščanka i Červonopopovka.

-  Vatra Ruskih trupa uništila je 3 tenka, 2 borbena oklopna vozila, 5 vozila i do jedne čete ljudstva. - navodi se u saopštenju.

 

 

- Ofanziva je zaustavljena i u pravcu Svatova udarima avijacije, artiljerijskom vatrom, tenkovima i minobacačem. Uništeno je do čete militanata i plaćenika, 2 tenka, 5 AFV i 5 kamioneta - prenosi Telegram kanal.

Ukrajinske snage nastavlja da koriste HIMARS i M777 za udar na Ruske položaje.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading