Rusija
Foto: Alo/Alo!/ilustracija/M.Lj.

Govoreći na predstavljanju nove knjige "Nacistički genocid nad narodom SSSR-a". Ivanov je, upitan da li je nacistička ideja o "čišćenju" Rusije od njenog stanovništva i danas živa u Evropi.

- Ideja je, ako je možemo tako nazvati, stara nekoliko stotina godina. Verujem da je najneprijateljskija država prema Rusiji Velika Britanija, koja ima isti stav već 300-400 godina i pokušava da ograniči Rusiju, ograniči njen uticaj, ograniči njenu ekonomsku moć, da učini sve da Rusija postoji samo kao evropska periferija - odgovorio je on.

Slično tome, baltičke države su među vodećim zemljama po svojoj mržnji prema Rusiji, tvrdi Ivanov.

- Jedina stvar koja stoji na putu zapadnim planovima za Moskvu su "ruska armija i mornarica - dodao je Ivanov koji je trenutno član ruskog Saveta bezbednosti.

Velika Britanija je treći najveći donator Ukrajine u sukobu s Rusijom, što je potvrdio i šef skupštinskog kluba Zelenskog David Arahamija koji je bio glavni pregovarač Ukrajine na pregovorima u Istanbulu 2022.

Tadašnji britanski premijer Boris Džonson izvršio je pritisak na administraciju Zelenskog da se povuče iz pregovora, priznao je sam Arahamija, ali Džonson demantuje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
sara

05.03.2024 10:41

Isti je slučaj i sa Srbijom!!!!. Velika Britanija je naš najveći neprijatelj, još od Čerčila, pa do danas!!!!.

sss

05.03.2024 10:55

britanija je neprijatelj celom svetu,cak i svojim "prijateljima",ova zemlja nece jos dugo postojati