BRITANIJA NAGOVARA NEMAČKU NA SAMOUBISTVO! Uprkos curenju inforlacija London zahteva da se Ukrajini isporuči "taurus"
Foto: EPA/EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Velika Britanija pozvala je Nemačku da Ukrajini obezbedi rakete dugog dometa "taurus", uprkos nedavnom skandalu u vezi sa objavljenim snimkom razgovora vojnika Bundesvera u vezi sa mogućim bombardovanjem Krimskog mosta, piše "Gardijan", pozivajući se na predstavnika britanskih vlasti.

List ističe da je britansko Ministarstvo odbrane ocenilo da je razgovor oficira Bundesvera o rušenju Krimskog mosta koji je procurio "dosadan i beznačajan" i pozvalo Nemačku da prebaci u Ukrajinu rakete dugog dometa "taurus".

Neimenovani vladin zvaničnik rekao je da je "London bio jedan od prvih koji je prebacio precizne rakete dugog dometa u Kijev i da sada poziva svoje partnere da učine isto".

Nemački kancelar Olaf Šolc juče je još jednom ponovio da Berlin neće isporučiti Ukrajini krstareće rakete "taurus" i naglasio da je transfer takvog naoružanja isključen, jer zahteva učešće nemačke vojske.

Glavna urednica "RT" i medijske grupe "Rasija sevodnja" Margarita Simonjan objavila je audio-snimak kako nemački visoki oficiri razrađuju napad na Krimski most.

Između ostalog, na snimku se mogu čuti glasovi komandanta nemačkog ratnog vazduhoplovstva Inga Gerharca i brigadnog generala Franka Grefea.

Alo/Informer

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading