novac
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/Maja Marjanovic

Još nekoliko dana ostalo je do 15. maja za sve zainteresovane koji žele da unaprede svoje poljoprivredno zemljište i pristupne puteve da se prijave na konkurs Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Ukupan iznos sredstava koji se dodeljuje iznosi 720 miliona dinara, a bespovratno se može dobiti do 100 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije, bez PDV-a. Pravo da konkurišu imaju jedinice lokalne samouprave u Vojvodini, koje mogu podneti prijavu za jednu ili više investicija obuhvaćenih konkursom.

Cilj ovogodišnjeg konkursa za dodelu podsticajnih sredstava za uređenje poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini je unapređenje stanja poljoprivrednih površina i pristupnih puteva u lokalnim samoupravama, što doprinosi efikasnijem korišćenju zemljišta u pokrajini.

radovi na selu

Foto: RINA

 

Pomoć države se dodeljuju za uređenje i održavanje atarskih puteva odnosno za finansiranje troškova pripremnih i zemljanih radova, ali i za uređenje otresišta tačnije izradu otresišta od betona, armiranog betona, asfalta, od druge tvrde podloge ili sa istim kolovoznim zastorom kao i javni put sa kojim se ukršta.

Namenjena su i za uklanjanje divljih deponija sa poljoprivrednog zemljišta i tu se finansiraju troškovi uklanjanja, primarne separacije ili drugi tretman otpada na mestu divlje deponije radi maksimalnog iskorišćavanja komunalnog otpada, utovara, transporta, odlaganja odnosno adekvatnog zbrinjavanja otpada, planiranja terena nakon uklanjanja otpada, rekultivacije terena i postavljanja tabli za obaveštavanje.

U konkursu je naglašeno da se odlaganje odnosno adekvatno zbrinjavanje otpada vrši na registrovanim deponijama ili lokalitetima koji su planskim dokumentom ili drugim aktom jedinice lokalne samouprave predviđeni za odlaganje odnosno adekvatno zbrinjavanje otpada.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading