vladimir putin
Foto: Alo/shutterstock

Ivan Sirski se prethodno sa majkom i bratom, nakon razvoda majke od Aleksandra Sirskog, preselio u Australiju. U martu ove godine zatražio je i rusko državljanstvo. Tim povodom za medije je rekao da moli predsednika Rusije da ga učini ruskim državljaninom. 

Semjon Bojkov, jedan od ruskih aktivista u Australiji, poznat kao "australijski kozak", potvrdio je za "RIA Novosti" da je Ivan Sirski na strani Rusije, da podržava SVO i predsednika Rusije.

"Uprkos svim pretnjama rukovodstva Oružanih snaga Ukrajine i ukrajinske štampe, on nastavlja da učestvuje u automobilskom defileu na Dan pobede već 10 godina zaredom. Mi imamo tradiciju da se na današnji dan organizuje defile automobilima kroz Sidnej, a Sirski ga je danas otvorio u džipu sa ruskom zastavom i Georgijevskom lentom. Izrazio je podršku predsedniku (Rusije) i čestitao mu inauguraciju, potvrdivši pozitivan stav prema SVO. Takođe, odao je počast sećanju na Dan pobede", rekao je danas Bojkov.

Ipak, kako je otkrio, ni ovaj događaj nije prošao bez problema. Učesnici automobilske kolone suočili su se sa problemima, budući da je policiji zasmetala ruska zastava. Jedan od učesnika je stoga kažnjen novčano - morao je da plati 337 dolara, jer je ruska zastava bila postavljena tako da izviruje kroz prozor automobila.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading