MRAČNA BORBA TAJNIH SLUŽBI! FSB otkrila detalje paklenog plana "Spremali su pokušaj atentata"
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

O tome je izvestio gradonačeknik gradonačelnika Gorlovke Ivana Prihodka, za ruske medije, tvrdeći da je on bio glavna meta planiranog napada.

„Ono o čemu sada govorimo je zasluga specijalnih službi, u ovom slučaju Federalne službe bezbednosti Ruske Federacije, što su na vreme zaustavile ovo pitanje i to nije samo slučajni nalaz, ovo je razvijena operacija, ovi kriminalci su bili pod kontrolom, ovo je, naravno, veliki profesionalizam“, rekao je Prihodko.

Prema njegovim rečima, napadači su planirali da upotrebe toliku količinu eksploziva da bi pogodila i zaposlene u kabinetu gradonačelnika i stanare obližnje kuće.

Oficir FSB za DNR je precizirao da je Artem Pizin, koga je kontraobaveštajno odeljenje Službe bezbednosti Ukrajine regrutovalo da prikuplja informacije o razmeštanju i kretanju Oružanih snaga Rusije u gradovima Gorlovka i Jenakijevo, trebalo da bude izvršilac pokušaja atentata.

„Od trenutka regrutovanja došao je pod operativni nadzor FSB Ruske Federacije za DNR, u martu 2023. dobio je zadatak da nadgleda šefa administracije grada Gorlovke Ivana Prihodka, uspostavljajući rute njegovog kretanja i mesta boravka. Кasnije je, po uputstvima SBU, Pizin u jednoj od napuštenih zgrada pokušao da sastavi eksplozivnu napravu koja mu je eksplodirala u rukama“, rekao je oficir FSB.

UKRAJINSKI TENKOVI SE ZALETELI NA ZAPOROŽJE! Žestok okršaj po mrklom mraku, Rusi sumnjaju da je Kijev dobio opasnu opremu!

On je pojasnio da se sada traga za svim učesnicima i organizatorima navedenog pokušaja atentata.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading