fsb
Foto: Printscreen/YouTube/ The Sun

''U saradnji sa istražnim odeljenjem Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije, nezakonite aktivnosti grupe lica uključenih u organizaciju i rad ilegalnog komunikacionog centra koji koriste ukrajinski kol-centri za telefonske prevare i iznuđivanje sredstava od ruskih građana su u velikom obimu potisnuta'', saopšteno je iz FSB.

Navedeno je i da su sredstva koja je kol-centar na prevaru prikupio od ruskih državljana korišten za finansiranje ukrajinske vojske.

U okviru hapšenja konfiskovana je računarska i komunikaciona oprema, ''oprema koja se koristi za nezakonite radnje'', gotovina i digitalna sredstava, nakit i luksuzni, kao i pokretna i nepokretna imovina. Kako bi prevarom uzimali novac, osumnjičeni su pozivali nasumične građane, predstavljajući se kao zaposleni u finansijskim institucijama i agencijama za sprovođenje zakona, nakon čega bi ih ubeđivali da prebace štednju i kreditna sredstva na takozvane sigurne račune.

''Pretresi su izvršeni u mestima stanovanja članova organizovane grupe i u kancelarijskim prostorijama koje su koristili u Moskvi, Sankt Peterburgu, Jaroslavlju, Sočiju, Moskvi i Lenjingradskoj oblasti'', rekla je portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije Irina Volk.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
FSB

Komentari (0)

Loading