novac
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Sezona sladoleda je već počela, pa tako i potražnja za radnicima na ovim radnim mestima. Portali za zapošljavanje prepuni su oglasa u kojim se traže osobe za prodaju letnje poslastice, a plata koja se nudi ide i preko 100.000 dinara.

Od radnika se očekuje da za ovaj iznos radi 6 dana u nedelji, a rad je predviđen u dve smene, s tim što mu je radno vreme 7 sati. Za one koji baš i ne bi da rade ovo puno radno vreme, poslodavac nudi mogućnost i povremenog rada na dnevnicu.

Uslova za obavljanje ovog posla nema, osim da je poželjno ali ne i neophodno iskustvo. Od potencijalnog radnika se ne očekuje čak ni da pošalje CV pri konkurisanju, već je dovoljno poslati prijavu u kojij se navodi ime i prezime, kontakt telefon i status, imajući u vidu da je posao dostupan učenicima i studentima.

Imajući u vidu iznos prosečne plate kod nas, na sam pomen zarade od 100.000 dinara, nemoguće je pomisliti da se ne traže neke određene veštine ili dugogodišnje iskustvo.

Ada Ciganlija

Alo!/Aleksandar Nalbantjan

 

Međutim, ni tu nema cake kod ovog oglasa. Ono što se od radnika traži da za mesečnu zaradu od nekih 850 evra bude spreman na rad u dve smene, i verovatno vikendom i praznicima. Da bude ljubazan, pouzdan i fokusiran na posao.

Imajući u vidu već da nam dolazi lepo vreme, sezona i navala na sladoled tek kreće. Tako da ne čudi što je potražnja za ovim prodavcima već sada očigledna. Kafići i restorani u centrima gradova, na šetalištima i pored reka već su pripremili svoje frižidere, a nedostak radne snage može se uoćiti i na licu mesta.

Naime, mnogo je mesta na kojima je istaknut oglas da se traže prodavci sladoleda. Zanimljivo je da plata nije ista na svim mestima, i zavisi od poslodavca do poslodavca ali se svakako kreće od 80.000 pa i preko 100.000 dinara.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading