FSB PRIVELA UKRAJINSKOG AGENTA Izvršio atentat na bivšeg potpukovnika SBU (VIDEO)
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

- FSB je privela ruskog državljanina, rođenog 1983. godine, koji je, po nalogu ukrajinskih specijalnih službi, eksplozivnom napravom razneo automobil ruskog državljanina, bivšeg radnika Službe bezbednosti Ukrajine, u Moskvi", navodi se u saopštenju.

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni nakon početka Specijalne operacije otišao u Ukrajinu, gde je u oktobru 2023. godine regrutovan kao pripadnik SBU.

Naime, osumnjičeni je priznao zločin, ukazavši da je prvo dobio zadatak da nadgleda Prozorovljev automobil.

- Po uputstvu svog nalogodavca, postupajući po direktnim uputstvima šefa SBU Vasilija Maljuka, u martu je stigao u Rusiju, dobio komponente za kontrolisanu eksplozivnu napravu, koju je sastavio i nakon izviđanja područja stanovanja bivšeg službenika SBU, digao u vazduh automobil Vasilija Prozorova - navodi se u saopštenju.

Istražni komitet Ruske Federacije pokrenuo je krivični postupak za "pokušaj ubistva, protivzakonito sticanje, prenos, prodaju, skladištenje, transport ili nošenje eksploziva ili eksplozivnih naprava".

- Svi organizatori i saučesnici zločina, uključujući strane državljane, biće stavljeni na poternicu i procesuirani u skladu sa ruskim zakonodavstvom - dodala je FSB.

@alo_portal I MINISTRI PLAČU: Slavica Đukić Dejanović U RINGU Celu emisiju U RINGU pogledajte na našem YouTube kanalu ▶️ #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #fypシ゚viral #fy #viraltiktok ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
FSB

Komentari (0)

Loading