NOVINAR KOJI JE RAZOTKRIO AFERE PORODICE KLINTON PRONAĐEN MRTAV Ko god se zameri Bilu i Hilari misteriozno umire, spisak sve duži
Foto: Alo/ilustracija

Novinar "ABC"-a koji je otkrio priču o tajnom susretu 2016. godine između Bila Klintona i tadašnje državne tužiteljke Lorete Linč pronađen je mrtav u svom stanu

Telo Kristofera Sajna (45) pronađeno je u njegovom stanu u Birmingemu u Alabami u subotu ujutro oko 8 sati. Njegova smrt se istražuje kao samoubistvo, izjavio je policijski poručnik Kejt Českleba.

- Naše najdublje saučešće delimo sa Kristoferovom porodicom i bliskim prijateljima. Izgubili smo poštovanog kolegu čiji će neizbrisiv otisak zauvek služiti kao obeležje pristojnosti, poštenja i novinarskog integriteta. Možemo se samo nadati da ćemo nastaviti njegovo nasleđe. Neka njegovo sećanje bude blagoslov - izjavio je potpredsednik i generalni direktor "ABC" Erik Lend.

Tajna na asfaltu

Kristofer je napisao knjigu pod nazivom "Tajna na asfaltu" o aferama Klintonovih.

- Plan je bio savršen. Nema kamera, nema mikrofona, nema znatiželjnih pogleda i potpuno je sigurno. Priprema za tajni sastanak nije mogla biti bolja. Bivši predsednik Bil Klinton izašao je iz privatnog aviona državne tužiteljke Lorete Linč 20 minuta nakon što se ukrcao. Oboje su mislili da su se izvukli. Oboje su pogrešili. Usred žučne predsedničke trke, saveznih istraga koje uključuju mejlove i Bengazi i društvo u potrazi za jasnoćom budućnosti zemlje, tajni sastanak na "asfaltu" samo bi zakomplikovao stvari. Tajni sastanak nikada ne bi bio otkriven da nije bilo veterana novinara i pouzdanih izvora -  navodi se u Amazonovom opisu njegove knjige.

Kada je "priča o asfaltu" izašla, izazvala je velike međunarodne talase dok se tajni sastanak održavao tokom izbora i samo nekoliko dana pre nego što je tadašnji direktor FBI Džejms Komni najavio da biro neće preporučiti optužbe protiv Hilari Klinton.

Iako se istraga vodi kao samoubistvo, zanimljivo je da je veliki broj osoba koji su se zamerili Klintonovima umrlo u ranoj životnoj dobi.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Joca

14.06.2021 13:12

Sta kaze Putin i Rusija, na ova cudna desavanja?