Dragan Miladinović ponovo na čelu PUPS - Solidarnost i pravda u Smederevskoj Palanci
Foto: Printscreen/Foto: PUPS – Solidarnost i pravda

„Ovde u Palanci, ali i u okruženju smo dobro utemeljeni, imamo kontinuitet. Bez sumnje PUPS uživa veliki ugled. I zato penzioneri, poljoprivrednici i proleteri očekuju od nas da ih dostojno prezentujemo u lokalnim samoupravama, a to možemo samo ako imamo dobar izborni rezultat. Ovako kako smo krenuli rezultat sigurno neće izostati. Ovo je i početak pripreme za izbore“, obratio se prisutnima Krkobabić.

Za predsednika Opštinskog odbora PUPS – Solidarnost i pravda Smederevska Palanka ponovo je izabran Dragan Miladinović.

„Nastavljamo sa radom, ljudi nas znaju i ono što je sada najbitnije prilaze nam novi. Imamo mesne odbore po selima i jedno je sigurno – bićemo spremni za sledeće lokalne izbore. Jer samo ako smo deo opštinske vlasti možemo da se izborimo i za besplatan prevoz i za sve ono što od nas očekuju i penzioneri i poljoprivrednici i proleteri. Naš glas mora da se čuje!“ poručio je Miladinović.

Dragan Miladinović ponovo na čelu PUPS - Solidarnost i pravda u Smederevskoj Palanci

Foto: PUPS – Solidarnost i pravda

 

Na skupu je istaknuto da se, odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda – poznat kao Tri P, kome je punu podršku dao predsednik Republike Aleksandar Vučić, a čime se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega. 

Prioritet PUPS – Solidarnost i pravda ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, uvođenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, koji bi doneo nužnu sigurnost poljoprivrednicima, ali i zalaganje za reformu PIO fonda u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.

Nastavlja se i zalaganje za mlade poljoprivrednike inicijativom o dodeli, bez naknade, do 50 hektara državne zemlje koja nije već data u zakup, mladim ljudima koji žele da je privedu nameni i obrađuju.

Mihajlovski je ponovio da se PUPS - Solidarnost i pravda snažno zalaže za predlog Milana Krkobabića o uvođenju tzv. socijalnih - garantovanih penzija u iznosu ne manjem od 100 evra. Ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda. Među njima je najveći broj žena sa sela i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi.

Dragan Miladinović ponovo na čelu PUPS - Solidarnost i pravda u Smederevskoj Palanci

Foto: PUPS – Solidarnost i pravda

 

Zalaganje za zaposlene nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi naši radnici imali jednaka prava kao i radnici u zemljama iz kojih te kompanije dolaze, pre svega kroz korporativne ugovore, ali i participiranje u dobiti preduzeća.

Za potpredsednike opštinskog odbora PUPS - Solidarnost i pravda u Smederevskoj Palanci danas su izabrani Radosav Jelić, Ljinjana Danilović i Verica Jovanović.

Na istoj sednici izabrani su članovi stalnog sastava Gradskog odbora, Nadzorni odbor i Disciplinska komisija.
Izbornoj skupštini prisustvovali su potpredsednik partije i narodni poslanik Dragan Marković - Markoni, potpredsednik partije Stojan Bosić i potpredsednik Izvršnog odbora Dragan Stanojević – Šumar.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading