krkobabic
Foto: Alo/Foto: Dragan Gojić

Ožegovići, Jovana (23) i Milan (29) i njihovo troje dece - četvorogodišnji Mihailo, trogodišnja Marija i Mateja koji uskoro puni godinu, jedna su od 105 porodica koje su tokom prethodne tri godine programa oživljavanja napuštenih seoskih kuća, dobile dom na teritoriji ove opštine. Nedavno je na prvoj ovogodišnjoj komisiji odobreno još 14 kuća u Odžacima, od čega će dve biti useljeno u selu Ratkovo.  

krkobabic

Foto: Dragan Gojić

 

„Posle života u zajednici sa Milanovim roditeljima, bakom i bratom, gde je nas petoro imalo jednu sobu, nemam reči da opišem koliko smo odahnuli sada pod svojim krovom. Imamo mir, deca dovoljno prostora za igru, a uskoro i za školske obaveze i učenje. Mihailo je, iako mali, presrećan što će dobiti svoju sobu, pa uveliko smišlja boju za zidove i kako će da je uredi. Kuća je prostrana, ima lep raspored, a dvorište taman koliko nam je potrebno„ rekla nam je Jovana. 

krkobabic

Foto: Dragan Gojić

 

Milan se ne libi da radi svaki posao koji mu padne šaka, da obezbedi sve što je potrebno za njegovu porodicu, a zajedno sa bratom i roditeljima obrađuje zemlju u Ratkovu. Kaže da je najsrećniji što će u istu školu koju su pohađali supruga i on, ići i njihovi mališani. 

Predsednik opštine Goran Nikolić zahvalio je ministru na dosadašnjoj saradnji i svemu što je Ministarstvo za brigu o selu uradilo za ovu opštinu. 

„ U seoske kuće uselilo se dovoljno ljudi da zajedno mogu da čine jedno celo selo, Miholjski susreti sela su najposećenija manifestacija kod nas već nekoliko godina. Imamo sjajnu saradnju i učestvovaćemo i u svim narednim programima Ministarstva za brigu o selu.“ 

Nakon posete porodici Ožegović, Krkobabić je srdačno dočekan u selu Deronje gde je razgovarao sa meštanima ovog i okolnih sela i posetio obližnju lokalnu etno kuću. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading