Ministarka pravde Maja Popović zahvaljuje građanima na iskaznoj političkoj zrelosti!
Ministarstvo pravde

Saopštenje ministarke pravde, Maje Popović, prenosimo vam u celosti:

"Kao ministar pravde, želim da se zahvalim građanima Republike Srbije na iskazanoj političkoj zrelosti na referendumu i da čestitam potvrđivanje Akta o promeni Ustava Republike Srbije u oblasti pravosuđa.

Brnabić: Na referendumu većina građana podržala promene - Alo.rs

Izbor građana Srbije će omogućiti nezavisnije sudstvo i samostalnije javno tužilaštvo, brže i jeftinije ostvarivanje i zaštitu prava pred sudovima i suđenje u razumnom roku. Ove promene Ustava povećaće pravnu sigurnost, koja će uticati na veći priliv stranih investicija, što će posledično dovesti do povećanja životnog standarda i ekonomskog napretka Srbije. Odluka na referendumu omogućiće modernizaciju i veću efikasnost pravosuđa, ali i veću odgovornost sudija i javnih tužilaca. Građani Srbije su pokazali da promenama Ustava žele da otvore vrata daljoj reformi u oblasti vladavine prava.

Vučević: Zelena agenda i ekologija su teme budućnosti, uskoro će Kisač biti mesto bez septičkih jama (FOTO) - Alo.rs

Želim da obavestim javnost da će ministarstvo na čijem sam čelu, odmah posle proglašenja Akta o promeni Ustava u Narodnoj skupštini, preduzeti naredne korake u procesu reforme u oblasti vladavine prava.

U predstojećem periodu, Ministarstvo pravde biće posvećeno pripremi seta zakona čije je donošenje neophodno za sprovođenje promena Ustava i njihovo uvođenje u pravni život Srbije, pre svega Zakona o sudijama, Zakona o uređenju sudova, Zakona o Visokom savetu sudstva, Zakona o javnom tužilaštvu i Zakona o Visokom savetu tužilaštva."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading