požar
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Povodom požara koji je danas buknuo u fabrici boja i lakova u Šidu oglasila se i opština tog grada koja je imala posebnu poruku za građane.

- U prepodnevnim časovima došlo je do eksplozije u magacinu. Na sreću, nema ljudskih žrtava, a zabeležena je značajna materijalna šteta.

Na gašenju požara angažovane su vatrogasne ekipe iz Šida, Sremske Mitrovice i Rume, a očekuje se pomoć pripadnika MUP-a, Sektora za vanredne situacije iz Šapca i Novog Sada - stoji u saopštenju.

Poseban apel imali su za sve građane Šida i okoline.

- Molimo građane da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova, bar dok požar ne bude ugašen. Ukoliko postoji potreba za kretanjem, molimo vas da se adekvatno zaštitite mokrim povezom preko usta i nosa. O svim novim informacijama javnost će biti blagovremeno obaveštena - stoji u saoštenju.

Podsetimo, Veliki požar, koji je izbio u fabrici za boje, lakove i fasade "Evrojug" u Šidu, prijavljen je danas u 11.30 sati Ministarstvu unutrašnjih poslova i ekipe policije i vatrogasaca odmah su izašle na teren i gase požar. Na svu sreću nema povređenih, a požar gasi sedam vatrogasnih vozila.

Pripadnici policije su obezbedili lice mesta i blokirali saobraćaj na lokalnom putu Vašica - Šid na kome se nalazi fabrika.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading