ĐACI ISKLJUČENI IZ ŠKOLE U TRSTENIKU Direktor doneo odluku - usvojen predlog Nastavničkog veća
Foto: Alo/printscreen

Ovom odlukom usvojen je predlog Nastavničkog veća od 23. novembra.

- Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku pri čemu je izvršeno fizičko,psihičko i digitlano nasilje nad napom koleginicom,dvojici učenika je izrečena mera isključena iz pkole - navodi u dopisu direktor Milan Glidžić. Rešenja o isključenju su juče poslata roditeljima učenika.

Profesorka Marija Stevanović bila je žrtva nasilja u učionici,kada joj je prvo N.Ž,izmakao stolicu,dok su M.M. i I.K, mobilnim telefonima snimali, a potom i disribuirali taj snimak na društvenim mrežama.

Iste večeri, profesorka se požalila lekarima i ispričala šta se dogodilo.

Upravo su dežurni lekari prvi alarmirali policiju.

- Kada su videli šta se dogodilo, svi su bili mišljenja da slučaj mora da se prijavi, javili su policiji i ona je došla u roku od pet minuta - svedoči za “Novosti” profesorka.- Svi su se tu profesionalno poneli.

Bolovanje su lekari produžili profesorki u toku jučerašnjeg dana.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu od 23. novembra postupa po ovom predmetu,kome se priključila i oštećena.U prethodne dve nedelje o incidentu su se oglašavali Centar za socijalni rad u Trsteniku,Aktiv direktora svih škola i obrazovnih ustanova u tom gradu, brojni školski kolektivi i pojedinci.

Kolektiv Tehničke škole je nedvosmisleno pružio podršku napadnutoj koleginici, smatrajući da je ona đrtva fizičkog,psihičkog i digitalnog nasilja.Možda jedna od najvažanijih poruka podrške stigla je od Đačkog parlamenta Tehničke škole u Trsteniku, koju pohaša 635 učenika.Najoštrije su osudili napad na profesorku i an sednic parlamenta svi predstavnici 28 odeljenja ove škole, jednoglasno su se ogradili od počinioca nasilja.

Đaci tehničke škole, koju pohađa 635 učenika, najoštrije su osudili napad na svoju profesorku i kako saznajemo, na sednici Učeničkog parlamenta svi predstavnici 28 odeljenja ove škole, jednoglasni su u oceni daograđuju od ponašanja tri učenika u učionici tog 9. novembra.

- Počinioci nasilja su izolovani primeri u našoj školi, većina đaka zaista ima prave stavove i zna dobro kako se ponaša u školi – rečeno je na sastanku Učeničkog parlamenta Tehničke škole.- Mi smo sv uz profesorku.

Komentari (1)

Loading
PREDRAG

30.11.2022 13:41

Bravo za direktora. Sad da vidimo gde ce bitange da se upišu, morace da se sele iz grada roditelji od sramote.