PROFESORKI ENGLESKOG IZMAKLI STOLICU NA ČASU, SVE SNIMALI I ŠIRILI NA MREŽAMA Završeno suđenje najstarijem učesniku incidenta u Tehničkoj školi - evo koja kazna mu je presuđena
Printscreen

Učenik M. M. je priznao izvršenje krivičnog dela zlostavljanje i mučenje i prema njemu je izrečena mera pojačanog nadzora organa starateljstva.

Postupak protiv ovog đaka, i pored punoletstva, vodio se i po Zakonu o maloletnim učionocima krivičnih dela i krivično-pravnoj zaštiti maloletnih lica na osnovu procene sudskih veštaka o nezrelosti optuženog u toku istrage, saznaju Novosti.

TRAGANJE ZA DEČACIMA NESTALIM NA DUNAVU SE NASTAVLJA Upućen apel građanima da zbog ovoga budu dodatno oprezni  

Otuda mu se nije izrekla sankcija predviđena članom 137. Krivičnog zakonika, već mera pojačanog nadzora.

- I okrivljeni i Osnovno javno tužilaštvo su se odrekli prava na žalbu, tako da je danas presuda postala i pravosnažna - navodi izvor Novosti iz Osnovnog suda u Trsteniku.

Ovom presudom je praktično završen sudski postupak već na prvom pretresu.

Kako su mediji ranije pisali, M. M. je snimao incident u kome je profesorki engleskog jezika izmaknuta stolica na času. Odlukom Nastavničkog veća u ponovljenom disciplinskom odlučivanju kažnjen je ukorom Veća i jedinicom iz vladanja.

To je slučaj i sa učenikom maloletnim N. Ž.(17), koji je izmakao profesorki stolicu.

Treći i najmlađi učesnik incidenta I. K.(16) se ispisao iz škole dan pre prvog odlučivanja Nastavničkog veća o sudbini đaka koji su profesorki engleskog jezika izmakli stolicu, smejali se njenom padu, ceo događaj snimali i distribuirali mrežama.

Protiv N. Ž. i I. K. pripremni postupak se vodio pred Višim sudom u Kruševcu.

Profesorka Marija Stevanović, vratila se na radno mesto i završava ovu školsku godinu u Tehničkoj školi.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading