KRIVCI I ŽRTVE! Profesorka iz Trstenika vraća se na posao: Učenik koji je izmakao stolicu krao drva?
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Profesorka engleskog jezika u Tehničkoj školi u Trsteniku Marija Stevanović, kojoj je u učenik izmakao stolicu i koja je zbog toga od 9. novembra bila na bolovanju, vraća se na posao.

Kako su za Alo! nezvanično rekli u ovoj školi, jedini ustupak koji joj je uprava učinila je da ubuduće neće predavati odeljenju u kom je doživela poniženje.

- Teško mi je, strepim od susreta sa nasilnicima. Treba da prođem hodnikom, oni su tu. Spavam samo po pet-šest sati. Valjda će se i to smiriti. Uputila sam zahtev na više adresa, tražila sam premeštaj u drugu školu. Tražila sam to da zaštitim sebe i svoje živce. Šta da kažem, eto njih ćemo ispratiti iz škole u maju, život sve dovede u red. Ako te ne dovedu roditelji i škola, onda te dovede život - izjavila je za medije profesorka.

KRIVCI I ŽRTVE! Profesorka iz Trstenika vraća se na posao: Učenik koji je izmakao stolicu krao drva?

Foto: privatna arhiva

 

 

 

Inače, kako su u međuvremenu objavile „Novosti“, đak koji je izmakao stolicu profesorki u Trsteniku uhvaćen je u šumskoj krađi, odnosno sumnja se da je krao drva u selu Donja Omašnica, kao i na Goču.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je predlog za izricanje krivičnih sankcija koje se odnose na ovo krivično delo u produženom trajanju. U okviru istog predloga, očekuje se da Viši sud izrekne krivične sankcije i u slučaju samog incidenta u školi, kada je profesorki izmaknuta stolica a đaci mobilnim telefonom snimali i distribuirali ceo događaj putem Vibera, odnosno uživo ga prenosili putem Instagrama.

KRIVCI I ŽRTVE! Profesorka iz Trstenika vraća se na posao: Učenik koji je izmakao stolicu krao drva?

Foto: privatna arhiva

 

S jednim od nasilnika već je sproveden pojačan pedagoški rad, ali kako je izvor Alo! naveo, bez nekog rezultata.

- Međutim, o tome se na sednicama odeljenskog veća ne govori, baš kao ni o činjenici da je kolovođa svima poznat po problematičnom ponašanju. To je onaj đak koji je, prema tvrdnjama njegovog oca, pokušao da se obesi, ali do danas ne znamo šta se tu stvarno dešavalo. Treći učenik se ispisao tokom vaspitno-disciplinskog postupka i prošao bez kazne unutar škole. Protiv sve trojice se i dalje vodi postupak pred Višim javnim tužilaštvom u Kruševcu i Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku - istakao je sagovornik Alo!

Pratite najnovije  VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading