PROFESORKA NE SME DA SE VRATI U ŠKOLU! Nasilnici iz Trstenika još nisu kažnjeni
Foto: Alo/printscreen

- To je u potpunosti tačno, oni su u klupama, a ja kod kuće čekam pravdu - potvrdila je za Alo! profesorka Stevanović, uz komentar da joj se direktor Milan Glidžić ne javlja.

- Ne razumem čemu razvlačenje kad je i ministar prosvete rekao da očekuje najstrože kazne za nasilnike. Bila sam kod psihijatra u Kruševcu, žena mi je promenila terapiju, uvela mi je antidepresive umesto „lorazepama“ koji mi je prepisao lekar u Trsteniku - priča očajna profesorka, koja sedi kod kuće, dok su učenici siledžije i dalje na nastavi. Direktoru rok od 40 dana za konačnu odluku ističe za desetak dana, jer se incident desio 9. novembra.

Ko dobije jedan iz vladanja pada razred?

U Ministarstvu prosvete, na inicijativu ministra Ružića, oformljena je radna grupa za prevenciju i sprečavanje nasilja u sistemu obrazovanja i vaspitanja, saopštila je Unija SPRS.

- Razgovarali smo o promeni podzakonskih akata koji se bave nasiljem, zlostavljanjem i zanemarivanjem u ustanovama obrazovanja i vaspitanja. Napravljen je plan rada da bi pravilnici bili promenjeni do 20. decembra ove godine, što je zahtev samog ministra prosvete. Naš stav je da se konkretno mora razgovarati o skraćenju procedura u vaspitno-disciplinskom postupku, da ocena iz vladanja bude prihvaćena i kao ocena za neprolazak u sledeći razred, a pre svega za povratak psihologa, pedagoga, sekretara, logopeda u škole u punom kapacitetu i uvođenje socijalnih radnika i specijalnih pedagoga - saopštila je USPRS.

Štrajk prosvetara 1. decembra

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je da u četvrtak, 1. decembra, u velikom broju škola u zemlji nastave neće biti, a povod je protest „Stop nasilju u školama“. Predstavnici sindikata najavili su 47 lokacija u Srbiji na kojima će u četvrtak biti održani protesti. Osnovni zahtev protesta je hitno, najkasnije do polovine decembra, otpočinjanje pregovora o statusu službenog lica za sve zaposlene u obrazovanju.

Žrtva porodičnog nasilja

Dvadesetrogodišnja Vranjanka M. P. koja je učestvovala u tuči sa sugrađankom N. Z. (23), navodno studentkinjom glume, žrtva je porodičnog nasilja, potvrđeno je za Alo! u dobro obaveštenim izvorima u tom gradu.

- Njen otac je Dejan Pavlović (44), koji je sredinom marta pijan nožem izbo suprugu Snežanu (45) u njihovoj kući u Ulici Maksima Gorkog. Nesrećna žena je preminula dan kasnije u niškoj bolnici, a prilikom napada posekao je i M. P. po ruci. Snežana je godinama trpela nasilje, Dejan je bio patološki ljubomoran i zamerao joj je kako je vaspitala žensku decu. Komšije su pričale da ih je jednom sve tri naterao da u pola noći u pidžamama stoje ispred kuće na minus 10 - naveo je izvor Alo!, dodajući da su svi u komšiluku govorili da je „u kući Pavlovića pravi pakao“.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading