PODRŠKA PONIŽENOJ PROFESORKI Direktor Tehničke škole u Trsteniku podneo ostavku!
Foto: Alo/Foto: Printscreen

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić,  u kojoj su tri učenika maltretirala profesorku engleskog jezika Mariju Stevanović podneo je ostavku.

U pisanom obrazloženju koje je dostavio Ministarstvu prosvete naveo da je to uradio iz ličnih razloga u nadi da će taj čin doprineti boljem radu škole.

MUP se oglasilo novim saopštenjem - Alo.rs

Školom će do imenovanja novog direktora rukovoditi vršilac dužnosti Velibor Jovković, profesor mašinske grupe predmeta i bivši direktor ove škole u nekoliko mandata.

Ministar Ružić je ostavku prihvatio smatrajući da je opravdana nakon nepravilnosti u radu ove obrazovno-vaspitne ustanove koje su utvrdile i gradska i republička prosvetna inspekcija. Naime, Nastavno veće donelo je odluku suprotnu zakonu kada je izreklo meru isključenja iz škole učenicima, a pre isteka roka od 30 dana za sprovođenje vaspitno-disciplinskog postupka u okviru koga je potrebno da škola realizuje pojačani vaspitni rad.

„Sagledali smo sve strane ovog događaja i nakon izveštaja inspekcije i stručno-pedagoškog nazora, odluka direktora da se povuče sa funkcije je odgovorna imajući u vidu kompleksnost situacije“, rekao je ministar i dodao da će nadležni u narednom periodu obezbediti i adekvatnu podršku profesorki Stevanović.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Nikola

25.02.2023 07:24

Ovaj direktor je pravi čovek šta je trebalo da uradi da ta nevaspitana derišta drži 30 dana u školi, takvi nasilnici treba istog dana kad su to uradili da idu napolje iz škole.

Zvezdana

25.02.2023 08:12

Sve mi se cini da je ovaj direktor castan covek, a ta deca nasilnici da su ipak deca nekog lokalnog mocnika....krimosa, clana partije, nasilnika....