PROFESORKA KOD PSIHIJATRA, ĐACI-SILEDŽIJE U ŠKOLI! Sudbina tri učenika Tehničke škole u Trsteniku znaće se posle današnje sednice Nastavničkog veća
Foto: Alo.rs

Nastavničko veće danas će odlučiti kako će kazniti trojicu nasilnika iz Tehničke škole u Trsteniku koji su izmakli stolicu profesorki engleskog Mariji Stevanović, snimili sve i snimak delili po društvenim mrežama. Kako su za Alo! rekli u ovoj školi, odluka će biti doneta o daljoj sudbini N. Ž. (17), koji je izmakao stolicu i M. M. (18) i I. K. (17), koji su incident snimali i delili.

Nezvanično, u jednom slučaju moguće je isključenje iz škole, a u druga dva se govori o jedinicama iz vladanja. U međuvremenu niko od njih trojice nije se izvinio profesorki Stevanović.

- Ne znam kakve će kazne biti, ali ako se izvuku, to će im biti vetar u leđa i neka je bog u pomoći i meni i mojim kolegama, znanim i neznanim, koji mi ovih dana pružaju podršku. Mnogi mi otkrivaju da su i sami žrtve nasilja, neke redovno maltretiraju roditelji učenika nižih razreda. Strašno je što mama i tata devetogodišnjaka kom se nešto ne sviđa u školi zbog toga kinje nastavnike - rekla je za Alo! profesorka Marija Stevanović.

Posle 13 dana od incidenta koji je šokirao Srbiju profesorka se juče, konačno, osećala malo bolje.

- Idem kod neuropsihijatra i dalje, razgovaram sa kolegama i dalje se pitam šta je bio povod, a svi mi sugerišu da to ne radim, kažu nekad nije potreban nikakav razlog, jer ko zna šta se dešava u glavama takvih đaka. Čula sam da su sva trojica bili kod našeg psihologa, ne verujem da su se iskreno pokajali, jer da jesu, javno bi se izvinili. Pošto to nisu uradili, ne znam šta da kažem. Nadala sam se da će im to biti olakšavajuća okolnost, da ćemo pružiti ruku pomirenja - navela je profesorka, i dodala da se oseća kao da je upravo ona „probušila balon“.

- Sad svi znaju u kakvom stanju su prosvetni radnici. Škole nisu korektivne ustanove niti centri za socijalni rad, a od nastavnika se očekuje da se bave i tim poslom, za koji se, inače, nismo školovali.

Profesorka je juče smogla snage da vidi svoje odeljenje, razredni je starešina učenicima druge godine.

- Ide polugodište, treba popraviti jedinice. Napravili smo plan kako to da uradimo. I u mom odeljenju ima problematične dece, ali klima je potpuno drugačija nego u razredu u kom su mi izvukli stolicu. Sa roditeljima imam sjajnu saradnju, a od mojih đaka bezrezervnu podršku - rekla je profesorka.

Otac N. Ž. se još nije pojavio u školi i kako je Alo! nezvanično saznao u školi, to će uraditi tek danas.

- Zakazan mu je termin, ali ne bi me iznenadilo da opet izvrda, to je njegov manir. Svi u Trsteniku znamo kako to ide, deca naprave glupost, oštećeni ih prijave nadležnim institucijama, a onda nastupa otac koji angažuje advokate i podnosi tužbe protiv oštećenih, i to traje godinama. Jednostavno, čovek nema ni gram kritike niti ume da vaspitava decu. N. Ž. će uskoro biti punoletan i njime će se baviti sud, videćemo šta će onda biti sa njim? - rekao je za Alo! izvor iz Trstenika.

- Majka N. Ž. je poginula u saobraćajnoj nesreći kad je on imao tri i po godine. Nesrećna žena je bila u poodmakloj trudnoći, to dete je preživelo udes i dato je na usvajanje. Sva deca su prepuštena sama sebi, otac se ne bavi njima. Ceo Trstenik zna da on živi od novca koji dobija od tužbi, jednom je tužio EPS zbog požara koji je navodno prouzrokovao neki kvar na mreži i dobio je milion i po dinara - rekao je naš izvor, i dodao da je, sudeći po ponašanju, N. Ž. na opasnoj stranputici.

- Ovakvim ponašanjem otac ga gura još dublje, i zasad niko ne može da ih zaustavi u tome - naveo je naš izvor iz Trstenika.

Aktiv direktora traži najoštrije kazne

Aktiv direktora osnovnih i srednjih škola u Trsteniku u čijem radu učestvuju predstavnici osam osnovnih škola, Tehničke škole i Gimnazije, Doma učenika, predškolske ustanove i muzičke škole, jednoglasno je osudio postupak tri učenika N. Ž. (17) M. M. (18) i I. K. (17).

- Zahtevamo da se najoštrije kazne vinovnici ovakvog čina i da se što pre zakonskom regulativom reši da prosvetni radnici imaju veće mogućnosti da budu zaštićeni od ovakvih slučajeva - istakao je Aleksandar Srećković, predsednik Aktiva i direktor Gimnazije „Vuk Karadžić“.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Drago

23.11.2022 07:28

Negativno vladanje (1) i Iskjučenje iz Škole. Plus dobra ošteta za bol prfesorki!

Zorica

23.11.2022 07:53

Šta očekivati kada seljačine pošalju seljački će e nedoklepane u školu, To važi i za škole u Beogradu i sve ostale škole u srbiji