OBNOVA VELIKE SVETINJE Mirović: Pokrajinska vlada izdvojila sredstva za manastir Rmanj u Eparhiji bihaćko-petrovačkoj
vojvodina.gov.rs

Ugovor su u Pokrajinskoj vladi, u prisustvu predsednika Igora Mirovića, potpisali direktor Fonda Duško Ćutilo i episkop bihaćko-petrovački Sergije.

„Želimo na ovaj način da doprinesemo obnovi naše velike svetinje, ali i opstanku našeg naroda u opštinama koje se nalaze na teritoriji te eparhije“, rekao je predsednik Mirović.

On je istakao da Pokrajinska vlada u kontinuitetu pomaže obnovu hramova i manastira naše svete crkve, podsetivši da su prošle nedelje izdvojena i sredstva za obnovu stare perionice manastira Hilandara.

vojvodina.gov.rs

 

„To činimo iz srca, sa verom i potrebom da naše svetinje obnovimo, ali i da pokažemo pravo srce Vojvodine, srce solidarnosti, ljubavi i odnosa prema svim našim krajevima kojima je potrebno pomoći“, naveo je Mirović.

Episkop bihaćko-petrovački Sergije zahvalio je predsedniku Miroviću na izdvojenim sredstvima, poručivši da će ta pomoć doprineti opstanku samog manastira, koji se nalazi u Martin Brodu, na tromeđi Dalmacije, Like i Bosne, ali i našeg naroda koji se vekovima na tim prostorima bori za opstanak.

Manastir Rmanj u Martin Brodu, posvećen Svetom Nikolaju Mirlikijskom, podignut je 1443. godine. Smatra se zadužbinom Katarine Branković – kćeri Đurđa Brankovića.

Komentari (0)

Loading