Igor Mirović
Foto: Alo/Autonomna pokrajina Vojvodine

Izgradnja postrojenja je povezana sa završetkom izgradnje kanalizacione mreže i kolektora u naselju Vrdnik, kao i sa izgradnjom druge infrastrukture u Banji Vrdnik.

„Ovo je veoma važna investicija za Vrdnik jer će doprineti zaštiti voda i očuvanju životne sredine, razvoju privrede i unapređenju turističke ponude ovog kraja“, rekao je predsednik Mirović izrazivši očekivanje da će investicija biti realizovana u naredne dve godine.

Igor Mirović

Autonomna pokrajina Vojvodine

 

 

 

Mirović je istakao da je Banja Vrdnik treća banja po broju posetilaca u Srbiji, te izrazio uverenje da će se ulaganjima u komunalnu i drugu infrastrukturu doprineti dolasku još većeg broja turista, ali i daljem investiranju.

Predsednik Mirović podsetio je i na to da je u toku realizacija i drugih investicija u Vrdniku poput izgradnje saobraćajne i druge infrastrukture u kompleksu Vrdničke kule i u samom centru, što zajedno sa projektom izgradnje prečistača, predstavlja ulaganje veće od milijardu i 200 miliona dinara.

„Irig ima veliki potencijal u vinskom, verskom, kongresnom i banjskom turizmu i verujem da ćemo narednih godina svedočiti o velikoj ekspanziji svih mesta koja gravitiraju ovom kraju, a tome će svakako doprineti i izgradnja Fruškogorskog koridora, čiji je značaj nemerljiv“, naveo je predsednik Mirović.

Ugovor za projekat potpisali su predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković i predstavnik izvođača radova, direktor firme Roaming Networks Mihailo Mrđa.

„Ovo je najveća investicija u istoriji opštine Irig, koja će, nadamo se, doprineti većem broju turista u Vrdniku narednih godina“, izjavio je Stojaković zahvalivši Pokrajinskoj vladi na podršci.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading