Sajam knjiga Novi Sad
Foto: Alo/Pokrajinska vlada

Mirović je istakao da u današnje vreme posebnu zahvalnost dugujemo izdavačima, koji istrajavaju na tome da objavljuju knjige i na taj način pomažu stvaraocima da njihova pisana reč dođe do čitalaca.

Nakon otvaranja Sajma knjiga, Mirović je bio gost na štandu „Lagune“, gde je potpisivao svoju novu knjigu „U lavirintu“, u izdanju ove izdavačke kuće, poručivši da sve što će posetioci videti u knjigama na ovoj manifestaciji treba da bude deo misije podsticanja na razmišljanje i buđenje onog najlepšeg u nama.

Prema Mirovićevim rečima, njegova peta knjiga poezije, između ostalog, govori o savremenim problemima, lažnim idolima, izazovima sa kojima se suočava Evropa, o velikom svetskom licemerstvu na Bliskom istoku.

Knjiga počinje istoimenom prološkom pesmom, a završava se epiloškom „Trag“, dok su između ciklusi „Ključaonica“, „U hramu antistvaraoca“, „Sivilo“, „Prosejanje“ i „Posvetnice“.

„U lavirintu“ je peta Mirovićeva poetska zbirka, nakon dela „Nebo nad Vizantijom“, „Kremen plamen“, „Povratak u Logos“ i „Svetlo u svetioniku“.

Ovogodišnji Sajam knjiga održava se od 18. do 25. marta, u Hali 1 Novosadskog sajma.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading