Mirović u Beočinu
Foto: Tanjug/Tanjug

Projekat će se odvijati u dve faze i u celosti će ga finansirati Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, a obuhvatiće radove na rekonstrukciji i dogradnji postrojenja za prečišćavanje bunarske vode za vodosnabdevanje Beočina i okolnih mesta na teritoriji te opštine.

„Do kraja 2025. godine biće završena sveobuhvatna rekonstrukcija postrojenja za proizvodnju pijaće vode i izgrađen još jedan bunar na dubini od 110 metara kapaciteta 10 litara vode u sekundi čime ćemo stvoriti uslove za povećanje kapaciteta vodosnabdevanja domaćinstava u beočinskoj opštini“, izjavio je predsednik Mirović i dodao da je ovo veoma važno zbog toga što je samo u 2022. godini bilo više od 1.100 zahteva za nove vodovodne priključke u beočinskoj opštini.

Mirović je ovom prilikom podsetio i na to da je u toku izgradnja fabrike vode u Temerinu, kao i da su proteklih godina, između ostalog, realizovani slični projekti i u Kovačici, Odžacima, Žablju, Novoj Crnji i, zajedno sa Vladom Srbije, u Vršcu i Kikindi.

„Pokrajinska vlada je proteklih godina izdvojila velika sredstva za revitalizaciju bunara, reni-bunara i izvorišta vode jer želimo da u svim sredinima u Vojvodini, i velikim i malim, izgradimo postrojenja i obezbedimo kvalitetniju vodu za piće“, rekao je predsednik Mirović.

Od 2016. godine Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila oko 9,6 milijardi dinara za finansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, od čega je skoro šest milijardi izdvojeno za izgradnju i rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnju kolektora, kao i za izgradnju i rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje pijaće vode – fabrika vode.

Ugovor za projekat rekonstrukcije i dogradnje fabrike vode u Beočinu potpisali su predsednica Opštine Biljana Janković i izvođač radova direktor firme „Graditelj NS“ Ljupko Kalaba.

„Potpisivanjem današnjeg ugovora najavljujemo kapitalni projekat na koji je opština Beočin dugo čekala, jer temeljnog ulaganja u beočinsku fabriku vode nije bilo od njene izgradnje, 1988. godine. Na ovaj način dugoročno ćemo osigurati kvalitet pijaće vode i uslove vodosnabdevanja“, izjavila je Jankovićeva.

Ona je izrazila zahvalnost predsedniku Miroviću na istrajnosti i podršci ovom projektu, poručivši da se na ovaj način pokazuje razumevanje za male sredine.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading