ZAJEDNIŠTVO JE VAŽNO ZA BUDUĆNOST Mirović: Republika Srpska će uvek u Vojvodini imati čvrst oslonac i podršku
Pokrajinska vlada

„Ponosan sam jer sam pre deset godina bio na čelu parlamentarne delegacije koja je započela ovu saradnju. Siguran sam da možemo da se pohvalimo dosadašnjim konkretnim rezultatima, ali i da sa više ambicija i snažnijim zajedničkim planovima realizujemo mnogo toga u budućnosti“, izjavio je Mirović.

On je istakao da je u proteklom periodu urađen veliki posao na čvršćem infrastrukturnom povezivanju i osnaživanju privredne saradnje sa obe strane Drine, podsetivši da je s tim u vezi dogovorena izgradnja industrijske zone u Bratuncu.

„To je od strateškog značaja za opstanak ljudi u manjim sredinama. Zajedništvo je važno za budućnost i potrebna nam je saradnja jer živimo u izazovnom vremenu. Republika Srpska će uvek u Vojvodini imati iskrenog prijatelja, čvrst oslonac i odgovornog partnera“, izjavio je Mirović.

ZAJEDNIŠTVO JE VAŽNO ZA BUDUĆNOST Mirović: Republika Srpska će uvek u Vojvodini imati čvrst oslonac i podršku

Pokrajinska vlada

 

 

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da je institucionalna saradnja dva parlamenta prožeta međusobnim poštovanjem.

„Živimo u vremenima kada je nacionalna politika, u nizu oblasti, drugačija nego što je bila prethodnih decenija i stoga je važno da matična država ima poseban odnos i sistem veza sa dijasporom. Zbog toga je ovaj susret značajan kao potvrda dosadašnjih deset godina saradnje i prilika za otvaranje nove stranice naših odnosa“, rekao je Pastor.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović naveo je da je ovaj susret zalog i obaveza nastavka saradnje u budućnosti.

„Nastavićemo tamo gde smo stali u razvijanju naših odnosa, posebno u oblasti visokog obrazovanja, gde smo postigli značajne rezultate, kao i u nauci, sportu i zdravstvu“, istakao je Čubrilović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading