"KRASNOPOLJ" PROTIV "LEOPARDA" Rusija povećala proizvodnju projektila za uništavanje NATO tenkova (VIDEO)
Printscreen RTS

Prošle godine su kompanije ruskog odbrambenog kompleksa u nekoliko navrata povećale proizvodnju navođenih artiljerijskih projektila „krasnopolj“, koji efikasno uništavaju zapadne tenkove, rekao je Sputnjiku neimenovani izvor.

- Velika preciznost projektila ‘krasnopolj’ omogućava gađanje pojedinačnih neprijateljskih ciljeva male veličine, uključujući pokretne, kao što su tenkovi, što je u praksi više puta dokazano u sukobima. Između ostalog, ovi projektili se mogu uspešno koristiti za uništavanje NATO tenkova ‘abrams’ i ‘leopard’, koji bi trebalo da su isporučeni Ukrajini - rekao je sagovornik.

Prema njegovim rečima, ove godine je povećan tempo proizvodnje takvih projektila.

Navođeni artiljerijski projektili „krasnopolj“ kalibra 152 milimetra imaju poluautomatsko lasersko navođenje. Korekcija putanje pri ulasku projektila u objekat se vrši aerodinamičkim upravljačima.

Projektil „krasnopolj“ omogućava da se objekat direktno pogodi i odstupanja mogu biti do dva metra. Maksimalna daljina na kojoj može da pogodi objekat je oko 25 kilometara.

Ruska vojska u okviru specijalne vojne operacije koristi haubice sa projektilima „krasnopolj“ i dron sa laserskim ukazivačem pravca.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading