BIVŠI SAVETNIK ZELENSKOG: Ovo je mogući scenario kraja rata!
Foto: Shutterstock/Alo ilustracija

Prema njegovim rečima, sukob se možda neće završiti onako kako Kijev očekuje, te postoji mogućnost da Ukrajina ne povrati svoje teritorije.

"Šta će se dogoditi sa društvom koje je imalo previsoka očekivanja, a dobiće uslovne nove Minske sporazume? Ta opruga neispunjenih očekivanja tako jako će nas udariti – i moralno i na sve druge načine da ćemo jednostavno biti van sebe", rekao je Arestovič.

"SUDNJI DAN JE BLIŽI NEGO IKAD" Gutereš upozorava: Svet klizi u rat!"

Kako je dodao, završetak sukoba možda neće opravdati očekivanja Ukrajinaca ne zato jer "podmukli Amerikanci ne daju oružje ili odugovlače sa isporukama" , nego zbog toga što je, po rečima Arestoviča, "za uspeh potrebno 400.000 odlično obučenih vojnika sa NATO oružjem koji bi oslobodili teritorije".

On je istakao da Kijev nema tolike snage, niti će ih imati u narednoj godini.

Arestovič zaključuje da Zapadu preostaje da "formira Južnu Koreju sa garancijama".

Početkom januara je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov tvrdio da Rusija namerava da predloži Ukrajini "korejski scenario" rešavanja sukoba, te je pominjao "uslovnu 38. paralelu", aludirajući na liniju podele između Severne i Južne Koreje.

Međutim, u Kremlju su demantovali njegove navode.

Inače, demilitarizovana zona koja deli Severnu i Južnu Koreju nalazi se na 38. paraleli severne geografske širine.

Tu je određena granica nakon potpisivanja sporazuma o primirju 1953. godine kada su zaustavljena borbena dejstva na Korejskom poluostrvu koja su trajala od 1950. godine.

Severna i Južna Koreja još nisu sklopile mirovni sporazum.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading