NOVAKU ZNAČAJNO OLAKŠAN PUT DO TITULE Vimbldon zvanično izbacio Ruse i Beloruse
EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Čelnici najvećeg teniskog turnira na svetu Vimbldona, objavili su da su ruski i beloruski teniseri izbačeni sa takmičenja.

Srpskom asu Novaku Đokoviću je zabranjeno da igra na Australijan openu zbog toga što nije vakcinisan, a Englezi će uskratiti Rusa Danila Medvedeva za pojavljivanje na Vimbldonu zato što je iz zemlje koja je u ratnom sukobu sa Ukrajinom, a nije se ogradio od poteza svog predsednika Vladimira Putina.

BORBA ZA NAJVEĆI TENISKI PEHAR Kladionice su rekle svoje: Evo ko je glavni favorit za osvajanje Vimbldona

Ne samo Medvedev, već svi igrači i igračice iz Rusije, baš kao i oni iz Belorusije.

- U ime Ol Ingland kluba i organizacije takmičenja, želimo da izrazimo snažnu podršku onima koji su pogođeni sukobima u Ukrajini u ovim teškim vremenima. Delimo univerzalnu osudu nelegalnih akcija Rusije i veoma pažljivo smo razmotrili uticaj ove situacije u kontekstu obaveza prema igračima, javnosti i sportu. Takođe, uzeli smo u obzir i preporuke Vlade Ujedinjenog kraljevtsva. Naša je dužnost da u skladu sa svojim mogućnostima doprinesemo naporima Vlade, industrije, sporta u ograničavanju ruskog globalnog uticaja na najsnažniji mogući način.

 

 

Imajući sve to u vidu, sa dubokim žaljenjem doneli smo odluku da ne dozvolimo nastup ruskim i beloruskim sportistima na Vimbldonu 2022 - navedeno je u saopštenju Vimbldona.

NEKADA PRVI IGRAČ SVETA NE VERUJE U NOVAKA Trka za najvećeg je okončana, osvojiti tri grend slema nije lako

Izbacivanje ruskih tenisera pre svih Danila Medvedeva, dodatno će olakšati put Novaku Đokoviću do titule.

Vimbldon je na programu od 27. juna do 10. jula.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Nislija

08.06.2022 21:46

Novaku je najvažnije da promeni trenera ovaj je samo na broju.

Ranko

08.06.2022 23:10

@Nislija - Zalosno je da se neko raduje sto neigraju Rusi I Belorusi I misle da je put Novaku otvoren kad tituli sport je sport nek najbolji bude prvi na listi ma ko bio