BULUT EMOTIVAN Medalja za narod
AP Photo/Jeff Roberson

Nadali su se zlatu, ali su osvojili bronzu. Naši basketaši su smogli snage da se podignu posle šokantnog poraza od Rusije i stignu do odličja. Najbolji igrač naše selekcije Dušan Domović Bulut ističe da je medalja poklon za srpski narod. 

- Na kraju smo srećni, završili smo turnir pobedom, osvojili bronzu, nastavili kontinuitet uspeha i obradovali narod - rekao je najbolji srpski basketaš posle pobede protiv Belgije (21:10).

- Pobedili smo na individualni kvalitet, karakter, požrtvanost, borbu, treće mesto je sada realnost, nadam se da će u budućnosti biti bolje, važan je kontinuitet medalja. Velika je razlika između trećeg i četvrtog mesta - izjavio je Bulut.

Novosađanin je dodao da je medalja poklon narodu Srbije.

- Ovo je za zemljake, za nas same, igrali smo za viši cilj. Najbolji osećaj je kad uradiš nešto za svoju zemlju. Osetio se pritisak u polufinalu protiv Rusije, videlo se da nam nedostaje taktičkih varijanti, da se skupimo za neki lak poen. Igrali smo 100 puta, uvek ih dobili, sad da igramo bilo bi 21:6 za nas, ali eto, tako se desilo. Idemo dalje - poručio je Bulut, koji iz Japana putuje direktno u SAD, gde će nastaviti karijeru.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (2)

Loading
Duks

28.07.2021 18:25

Ma momci,medalji se u boju ne gleda,hvala vam i za ovu. BRAVO