NAŠI POLOVIČNI U SVETSKOM KUPU  Ivaniševića iznenadio Gruzijac, u 13 časova nastavak dvoboja za plasman u drugi krug
Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

Krenulo je takmičenje u Svetskom kupu koje se igra u Evropi. Čak 264 takmičara iz Evrope pokušaće da ostvare što bolji plasman i izbore se za neku od 30. novčanih nagrada.

Naš najiskusniji takmičar Branko Damljanović, pružio je snažan otpor protiv Ukrajinca Kuzubova crnim figurama. Čak i više od toga, konstantno je pretio, ali je na kraju došlo do remija. Nadamo se da će danas Branko pobediti.

Naš najbolji takmičar Inđić demolirao je Turčina Jurtsevena. Nadahnuto od samog starta, Inđić se u pojedinim momentima i poigravao sa protivnikom, a sve je počelo žrtvom skakača za neodbranjiv napad.

Ivaniševiću će trebati malo više ozbiljnosti i opreznosti protiv objektivno slabijeg takmičara ukoliko želi prolaz. U poziciji kada je imao lepu prednost, nepotrebno je žrtvovao figuru za napad koji nije ništa doneo. Lorkipantidze se dobro snašao, odbio sve napade i na kraju slavio.

Ivić je veoma lako i jednostavno nadigrao Sahidija u španskoj partiji. Danas mu je dovoljan remi za prolaz u dalju rundu.

Poljak Krasenkov je nadigrao našeg Čabarkapu. Od početka je Poljak nametnuo ritam i ušao u topovsku sa pešakom više. Čabarkapi treba pobeda kako bi došao u razigravanje.

Perunović je pobedio Krausa iz Češke. I ako je važio za favorita Perunović je to trebalo da dokaže za tablom. U taktičkoj borbi u središnjici, presudio je jak crnopoljni lovac, koji je bio dominantniji u odnosu na skakača. Danas, baš kao i Iviću i Inđiću dovolja je remi.

Budisavljević je sebi presudio već u devetom potezu, jer je zanemario dobar napad Jermenca Harutjunjana. U obostranoj artiljerijskoj paljbi, brži je bio Jermenac. Danas će Luki biti potrebna njegovo strpljenje i upornost koja ga krasi, kako bi došao do pobede.

Nenezić je od starta nametnuo svoj ritam protiv mladog Gruzijca Kačarave. Ipak usled cajtnota i ako je imao lepu prednost sa kvalitetom manje, nije pronašao put ka pobedi, pa je remizirao.

Bogosavljević je protiv objektivno slabijeg Šveđana Pantzara, izgubio grubom greškom u 30. potezu kada je došlo do razmene topova i proboja nezaustavljivog pešaka ka prvom redu.

Danas će Bogosavljeviću, Čabarkapi, Ivaniševiću i Budisavljeviću biti potrebne pobede, kako bi ušli u razigravanje.

Nenezić i Damljanović i sa remijem mogu u razigravanje, a Iviću, Inđiću i Perunoviću biće potreban remi za prolaz u naredno kolo.

Sa prostora bivše zemlje nastupa devet igrača iz Hrvatske, pet igrača iz Slovenijje, pet igrača iz Makedonije i šest igrača iz Crne Gore.

Utorak će obilovati zanimljivim mečevima, pa ćete kao i do sada moći da pratite partije na dobro poznatim sajtovima za prenos turnir.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading