GRBIĆ PRELOMIO! Sa Poljacima se popeo na krov Evrope, a sada je preuzeo najbogatiji italijanski klub!
EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Doneo je tešku odluku.

Proslavljeni srpski odbojkaš, a danas trener, Nikola Grbić, sa poljskom Zaksom je osvojio Ligu šampiona, a sada je doneo odluku da promeni sredinu. 

Ono što je uradio sa Zaksom pokušaće da ponovi sa italijanskom Peruđom. 

Grbić je raskinuo ugovor sa poljskim klubom, iako je u decembru produžio saradnju na još dve godine, odlučio je da se ipak vrati u Italiju. 

Jedan od najboljih odbojkaša koja je naša zemlja ikada imala, ističe da je teška srca odlučio da ode iz Zakse.

- Zaksa i predsednik Šviderski su učinili sve što je bilo u njihovoj moći da me zadrže. I zato mi je ova odluka još teže pala. Nikada u trenerskoj karijeri nisam imao, a verovatno neću ni imati, lepše iskustvo nego ovde. Uslovi su savršeni, zatekao sam dobru hemiju u ekipi, imali smo mnogo samopouzdanja. Zato mi je teško da odem - rekao je Grbić koji je sa poljskim klubom osvojio Ligu šampiona, Kup Poljske, dva Superkupa.

Harizmatični predsednik Peruđe Đino Sirći je pre nepune tri nedelje uručio otkaz treneru Vitalu Hejnenu, a ekipu je do kraja prvenstva vodio pomoćnik Karmine Fontana. 

Kako ističu lokalni mediji, Đino Sirći je “slab“ na Grbića još iz njegovih igračkih dana - 11 godina je nastupao na Apeninima, pogotovo otkako je jedan od najboljih "dizača" svih vremena uplovio u trenerske vode.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading