OGLASILI SE IZ EVROLIGE Jedna stvar je jasna, šta ovo znači za Zvezdu i Partizan?
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Intervju generalnog direktora Evrolige Maršala Glikmana mogao bi da obraduje Crvenu zvezdu i Partizan.

On je u razgovoru za izraelski Vala govorio o razvoju takmičenja, tom prilikom je istakao da naredne sezone u Evroligi neće biti timova iz Pariza, Londona ili Dubaija.

- Sledeće sezone u Evroligi neće biti tima iz Dubaija. Imali smo mnogo razgovora sa njima već dve godine i zainteresovani smo za saradnju. Ali, sve što se dogodi biće plod planiranja, ovo je složena i specifična situacija. Moramo da mislimo i o logistici, neki klubovi do Tel Aviva putuju četiri sata, do Dubaija im treba sedam, nije lako. Tamo je tržište u usponu, imaju novca i veliku dvoranu, ali nema istorije i tradicije, niti lige ili tima. Voleli bismo da vidimo kako bi se košarka razvijala u UAE - rekao je Glikman.

KAKVE REČI ZA ŽELJKA OBRADOVIĆA Nemanja Matić se oglasio na Tviteru i poslao jaku poruku treneru crno-belih

Nasavio je u istom ritmu.

- Evrokup ima i neke male klubove sa slabijim budžetima, teški bi im bilo da putuju u Dubai. Lepo bi bilo dovesti Emirate u evroligašku porodicu, ali to bi takođe značilo i političko izjašnjavanje. Uživam da gledam Grke i Turke zajedno na terenu, a sjajno bi bilo isto to videti sa Izraelcima i Arapima.

Neće biti ni Pariza i Londona sledeće godine.

Što se Pariza i Londona tiče, mislim da će oni gotovo sigurno biti u Evroligi u budućnosti. Pre pet godina, radili smo istraživanje u Nemačkoj, Francuskoj i Engleskoj i videli priliku da povećamo tamošnja tržišta".

Uzevši u obzir da je sva prilika da ruskih klubova u evropskim takmičenjima neće biti ni naredne sezone, ostaju slobodna mesta koja bi mogli da ponovo popune upravo "večiti" rivali...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading