ODRŽAN TURNIR TROJKA ZA BOŠKA! Mnoge javne ličnosti učestvovale na humanitarnom događaju (FOTO GALERIJA)
Andrej Kranjc

Košarka je oduvek spajala ljude, pa je tako bilo i ovoga puta.

Cela Srbija uvek se ujedinjavala kada je pomoć najpotrebnija, te je humanitarni turnir "Trojka za Boška" okupio veliki broj poznatih ličnosti ne samo iz sfere sporta, već su deo ovog događaja bili i poznati glumci, pevači...

Boško Gugleta rođen je 14.01.2021. godine u Novom Sadu. Kompletna trudnoća i porođaj su protekli bez problema. Na samom rođenju je utvrđeno da se radi o potpuno zdravom detetu i Boško je dobio ocenu 10.

Međutim, kada je napunio tri meseca, roditelji dečaka su primetili da je znatno mirniji nego što bi trebalo da bude. Bošku je ustanovljena dijagnoza 'SMA 1'. Reč je o spinalnoj mišićnoj atrofiji tip 1. U pitanju je neuromišićna bolest koja je veoma progresivna i teška. Bolest se manifestuje brzom i progresivnom atrofijom mišića. Brzo se gube neophodne životne funkcije (hodanje, gutanje, disanje, varenje).

Terapije za ovu bolest su trenutno najskuplje na planeti, pa je tako pomoć ovom mališanu dobrodošla sa svih strana.

 

Udruženje građana 'Čuvari ognjišta' uz dobru volju rukovodstva KK Crvena zvezda, organizovao je Trojeručinski humanitarni turnir u šutiranju trojki. Prikupljeno je 155.000 dinara i sav novac je uplaćen u svrhe lečenja Boška Guglete.

Čast da otvori turnir imao je proslavljeni srpski košarkaš Milan Gurović.

Andrej Kranjc

 

Pored Gurovića na turniru su učestovali nekadašnji igrači Crvene zvezde Marko Tejić i Dušan Ristić, kao i legendarni košarkaš Mirko Milićević. Pored njih, na turnriu su bili i srpski reprezentativac Nikola Milutnov, srpski košarkaš Aleksandar Bursać.

Deo događaja su bili i bivši fudbaleri Crvene Zvezde Lučo Ibanjez i Stefan Hajdin.

Uz sportiste na događaju su bili glumci Stefan Piale, Darko Ivić, pevač Željko Vasić, pevačica Jovana Tipšin, voditelj Marko Jeremić, Nemanja Blažić Tricky jutjuber i fristajler, Nikola Novaković - Super Nole jutjuber.

Andrej Kranjc

 

Turnir je svojim prisustvom upriličila i organizacija Zavoli, voli koju predvodi Maja Kovačević, majka 11 dece.

Andrej Kranjc

 

Čast da zatvori turnir imao je gitarista Miroslav Cvetković.

Premda je rezultat bio u drugom planu, učesnici su želeli da se domognu prvog mesta, a najuspešniji je bio Jovan Obradović, drugo mesto pripalo je Marku Tejiću, a treće Đorđu Cicoviću.

Njima su pripale ikone Presvete Bogorodice Trojeručice, dar bratstva manastira Slanci.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading