RONALDO SAVETUJE NEJMARU DA POSETI PSIHOLOGA Pritisak može da bude opasan po čoveka
EPA/Marcelo Sayao

Nekadašnji brazilski reprezentativac Ronaldo poručio je sunarodniku i igraču Pari Sen Žermena Nejmaru ''da potraži pomoć psihologa kako bi izdržao pritisak'' posle neuspeha na Svetskom prvenstvu u Kataru, prenose brazilski mediji.

Brazil je na Mundijal u Kataru stigao kao favorit, ali je eliminisan u četvrtfinalu od selekcije Hrvatske posle boljeg izvođenja penala. Nejmar se u međuvremenu nekoliko puta oglasio na društvenim mrežama, a objavio je i prepisku sa saigračima iz reprezentacije da bi pokazao javnosti kako im je teško pao neuspeh na Mundijalu.

- To mi je slomilo srce na način da sam bio i psihički uništen i želeo sam da pronađem način na koji mogu da mu pomognem - rekao je Ronaldo za brazilski dnevnik "Folha De Sao Paulo".

- Savetovao bih Nejmaru da potraži pomoć psihologa kako bi izdržao ovaj pritisak, koji je opasan za čoveka. Nejmar će da se vrati fudbalu sa istom strašću i željom, koju je imao pre Svetskog prvenstva. Hteo bih da naglasim da obratimo pažnju na mentalno zdravlje naših fudbalera - rekao je Ronaldo.

RONALDO SAVETUJE NEJMARU DA POSETI PSIHOLOGA Pritisak može da bude opasan po čoveka

Tanjug/Ap

 

BRANILAC TITULE BLIŽI NOVOM FINALU Evo kako su Francuzi poveli protiv Maroka u polufinalu Mundijala (VIDEO) 

Legendarni fudbaler je priznao da u potpunosti razume Nejmara.

- Vrlo je važno da se pozabavimo ovim pitanjem, posebno kada se radi o Mundijalu. Ceo svet je gledao reprezentaciju Brazila i Nejmara - poručio je Ronaldo.

Slavni Brazilac je takođe naglasio potrebu za psihološkom podrškom za igrače i to ne samo tokom turnira. Selektor Tite je kritikovan u brazilskim medijima upravo zbog činjenice da  nije uključio psihologe u svoju delegaciju u Kataru.

- Mislim da takav tretman ne može da traje kratko, posebno za turnir kao što je Mundjal. Ono što bih preporučio sportistima je da imaju ovakvu vrstu monitoringa u svojim životima - rekao je Ronaldo.

Ronaldo je takođe kazao da je on sam na psihoterapiji skoro tri godine.

- Zato bih predložio da imate psihologa u svom životu sa kojim možete razgovarati o stvarima, svojim potrebama, nedoumicama, koji može mnogo toga da razjasni, da vam mnogo pomogne. Ne fudbalski psiholog koji je tu mesec dana. Ne znam da to može mnogo pomoći - zaključio je.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading